Bu haber kez okundu.

Kurtalan İlçesi Ekinli Göletine 60 Bin Adet Yavru Pullu Sazan Balığı Bırakıldı
banner229

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, balıkçılığın desteklenmesi amacıyla Kurtalan İlçesinde bulunan Ekinli Göletine 60 bin adet yavru pullu sazan balığı bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Su Kaynaklarının Balıklandırması Projesi” kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünde üretilen yavru pullu sazan balıkları Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden ilimizdeki teknik personellerce alınarak Kurtalan İlçesinde bulunan Ekinli Göletine 60 bin adet yavru pullu sazan balığı bırakıldı.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan; "Bölgemizde tarımsal faaliyetlerimizi çeşitlendirerek arttırmak istiyoruz. Bu amaçla 2016 yılında 120 bin, 2017 yılında 560 bin, 2018 yılında 120 bin, bu yıl da 60 bin yavru pullu sazan balığını göletlere bırakmış olduk.

Yeni yapılan barajlar ve göletlerimiz ile yakın zamanda Su Ürünleri konusunda iddialı bir yere gelinerek üreticilerimize yeni gelir kaynakları sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.