Bu haber kez okundu.

Kurtalan Ekspres, Kurtalan'da Konser Verdi
banner229
Kurtalan Ekspres, Kurtalan'da konser verdi Ünlü Sanatçı Barış Manço'nun 1972 yılında kurduğu Kurtalan Ekspres Müzik Grubu, ilçede konser verdi.
Kurtalan Kaymakamlığı tarafından organize edilen halk konseri çerçevesinde ilçeye gelen grubun üyeleri, garı ziyaret ederek, Kurtalan Ekspresi önünde fotoğraf çektirdi. Atatürk Parkı'nda düzenlenen konserde Kurtalanlılarla buluşan müzik grubu, Barış Manço ve Cem Karaca'nın sevilen şarkılarını seslendirdi.
Burada konuşan Kaymakam Mustafa İmamoğlu, ismini ilçeden alan müzik grubunun Kurtalan'da ilk kez konser verdiğini ifade ederek, grubun, ilçenin tanınmasında büyük rol oynadığını dile getirdi. Barış Manço'nun oğlu Doğukan'ın bir röportajında, babasının 2. Dünya Savaşı yıllarında dünyaya geldiğini ve o yıllarda barışa duyulan özlemden dolayı babasına "Barış" isminin konulduğunu ifade ettiğini hatırlatan İmamoğlu, şunları kaydetti: "Bu bilgi aslında bu konseri düzenleme amacımızı çok güzel ifade ediyor. Biz de bugün barışa özlem duyuyoruz. Hem ülkemizde hem de bölgemizde. Artık insanlar ölmesin. Kimsenin burnu kanamasın, evi, dükkanı zarar görmesin istiyoruz.
1071 Malazgirt Savaşı'ndan bu yana bin yılı aşkın süredir birlikte kardeşçe yaşadığımız gibi kardeşçe yaşayalım. "İmamoğlu ile Siirt 3.Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, gruba, üstünde Kurtalan Treni'nin işlendiği kilim hediye etti. .


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.