Bu haber kez okundu.

Kurtalan'da Piyasa Değeri 260 bin TL olan Sahte Deterjan Ele Geçirildi
banner229

Siirt Merkez ve Kurtalan ilçe merkezinde bulunan (9) şüpheli şahsa ait (7) ayrı depoda adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 260 bin TL olan sahte deterjan ve kaçak çay ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamda, Siirt İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde; Siirt İl Merkezi ve Kurtalan ilçesinde faaliyet gösteren bazı toptancılarda halkın sağlığını tehdit eden birçok çeşitli marka sahte temizlik ürünleri satışı yaptıkları, sahte ürünlerin tamamını Siirt ili genelinde dağıttıkları, satışını ve dağıtımını yaptıkları ürünlerin Fatura ve kaydının bulunmadığı, aynı zamanda bu şahısların menşei belli olmayan kayıt dışı bu ürünleri satarak,  5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet ve Vergi Usul Kanununa Muhalefet ederek, devleti zarara uğrattıkları tespit bilgisi elde edilmiştir.
Bu kapsamda; Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Siirt Merkez ve Kurtalan ilçe merkezinde bulunan (9) şüpheli şahsa ait (7) ayrı depoda adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 260 bin TL olan sahte deterjan ve kaçak çay ele geçirilmiştir.
Aramalarda; 27 bin 600 Kg sahte temizlik ürünü, (130) kg Kaçak Çay ve (52) adet 7,62 mm Çaplı Kaleşnikof fişeği ele geçirilmiştir.
Söz konusu olayla ilgili olarak Kurtalan ve Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına verilmiş olup, alınan talimatlar doğrultusunda ele geçirilen Sahte Temizlik ürünleri Defterdarlık ve Siirt Milli Emlak Müdürlüğüne, Kaçak Çaylar ise Batman Gümrük Müdürlüğüne teslim edilecektir. 
Gözaltına alınan (9) şüpheli şahıs hakkında gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır.
Siirt İl Jandarma Komutanlığı, her türlü kaçakçılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edecektir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 
SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.