Bu haber kez okundu.

Kurduğu Güneş Panelleriyle Elektriğini Bedavaya Getirip, Fazlasını da Satacak
banner229

Siirt'te genç girişimci Burak Marangoz (30), evinin (apartman) çatısına kurduğu güneş panelleri sayesinde kendi evine elektrik sağlarken, geri kalan elektriği satarak, ek gelir elde edecek .

Girişimci Burak Marangoz, evindeki elektrik masrafını kısmak amacıyla güneş panelinden faydalanmak için proje hazırladı.
Marangoz, yaptığı araştırmaların ardından evinin çatısına 10 KW (GES) güneş enerji sisteminden elektrik üretecek 44 adet 280w güneş paneli kurdu. 
75 bin lira maliyetle kurduğu yenilenebilir güneş enerji sistemi ile evinin elektrik ihtiyacı karşılamayı planlayan Marangoz, aynı zamanda kazanç da eldeceğini belirtti.
'KENTTE İLK KEZ BÖYLE BİR UYGULAMA YAPILIYOR'

Bölgenin güneş verimliliğinin yüksek olduğunu belirten Marangoz , Güneş panellerine yaptığı 75 bin liralık masrafın kullanmış olduğu elektirik ve üretmiş olduğu elektirik ücretleri hesaplandığında ortalama olarak 4 yıl gibi bir sürede yapmış olduğu yatırımın karşılığını alacağını belirtti Marangoz, "Evimin elektrik faturaları bir hayli yüksek gelmekteydi. Bir yıl önce bu projeyi hazırladım ve yetkili mercilere ilettim. Gelen izinden sonra güneş enerji panellerini kurdum ve çalışmalar sona ermek üzere. TETAŞ’ın tüm abonelere vermiş olduğu izinle 10 KW elektrik üretebiliyorum.
Siirt'te ilk kez böyle bir uygulama yapılıyor. Üretmiş olduğu elektirik’in kendi evinin  ihtiyacı olduğu kadarını karşılayacak, ihtiyacından fazla üretmiş olduğu elektiriği de DEDAŞ satın alıyor.

Maliyet olarak yüksek gelebilir ancak bu maliyeti toplamda 4 yıl içerisinde çıkarabilirsiniz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.