Bu haber kez okundu.

KURBAN KESİMİ KONUSUNDA UYARILAR
banner229
Kurban Bayramına 3 gün kala bayramla ilgili hazırlıklar devam ediyor.
Vali Yardımcısı Yunus Koç başkanlığında ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda il merkezinde kurban kesilecek 8 yer belirlendi.
Kurban kesim yeri olarak Siirt Et Entegre, Rahimiye Öğrenci Yurdu, Ulus Mahallesi Polis lojmanları karşısı, Kızlar tepesinde itfaiye girişinin karşısı, Barış Mahallesinde polis lojmanlarının içindeki alan, Seyyid Ahmed Bedevi Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, Alpaslan ilkokulunun yanı ve Huzur 2 sitesi karşısındaki Abdullah Bağış Parkının belirlendiğini belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Raci Bülbül konu ile ilgili şu görüşlere yer verdi;” Bütün Siirtli hemşerilerimin kurban bayramını kutluyorum. Önümüzde kurban bayramı bulanmaktadır, bu kurban bayramının bütün hemşerilerimize ve Türk milletine barış ve huzur getirmesini diliyorum. Bu vesile ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü olarak kurbanlarımızı keserken bazı noktalara dikkat edilmesini istiyorum.
Valilik makamı tarafından belirlenen komisyon tarafından 8 ayrı noktalarda kurban kesim noktası belirlenmiştir. Mümkün mertebe vatandaşlarımızın bu noktalarda kurbanlarını kesmelerini rica ediyoruz. Bu konu Hem çevre sağlığı açısından hem de insan sağlığı açısından önemli bir noktadır.
Bu 8 ayrı noktada da her gün olarak bu noktaların temizlenmesi ve yıkanması gerekmektedir. Ayrıca vatandaşa çevre kanunu açısından uygun olmayan yerlerde kesim yaptırmaları takdirde kişi başına 186 TL ve atıkları uygun olmayan yerlere attıkları takdir de 1157 TL ceza kesilebileceğini bildirmek istiyorum.
Bu açıdan vatandaşlarımızın sağa sola atıkları atmamalarını rica ediyoruz bu vesile ile bütün Siirtli hemşerilerimin Kurban Bayramını kutluyorum barış ve huzur getirmesini diliyorum ” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtBayramKURBAN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.