Bu haber kez okundu.

KÖYLÜLERDEN KATIRLAR KİRALANARAK PARKE TAŞI DÖŞEDİLER
banner229

Siirt Valiliği öncülüğünde Pervari İlçesine bağlı Narsuyu köyünde parke çalışması gerçekleştiren Pervari Kaymakamlığı ve Siirt İl Özel İdaresi mahalle arasına parke taşlarını kiraladıkları katırlar ile taşıyorlar. 

2019 yılı KÖYDES Programında yer alan Pervari Narsuyu köyü parke yapımı Pervari Kaymakamlığı ve Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından gerçekleştiriliyor. 

Köyün coğrafi durumu, sarp ve dağlık bir alanda bulunmasından ötürü parke yapımında kullanılacak malzemeler köyde bulunan katırlar vasıtası ile taşınarak ustalara ulaştırılıyor. 

KÖYLÜLERDEN KATIRLAR KİRALANDI

Siirt Pervari Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin 2019 yılı KÖYDES projesi kapsamında Narsuyu köyüne yaklaşık 2500 M2 parke taşı döşemesi yapıldı. 2019 KÖYDES Projesi kapsamında birçok köye parke çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, Sayın Valimizin bilgisi dâhilinde çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini, yaşanan olumsuzlara rağmen köylülerimizin evlerinin önüne kadar parke döşemesi yaptıklarını açıkladı. Coğrafi durumunun oldukça zor olduğu Narsuyu köyünde katırları kullanmak zorunda kaldıklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat; “Hizmet noktasında Genel Sekreterlik olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. 2019 KÖYDES Projesi kapsamında gerek Pervari İlçemiz başta olmak üzere birden çok köylerimize parke taşı döşemesini gerçekleştirdik. Pervari İlçesine bağlı Narsuyu köyünün coğrafi yapısı oldukça zor idi. Burada çalışan arkadaşlarımız büyük zorluklar çekiyordu ve parke taşı döşemesinde kullanılacak malzemelerin araçlar ile taşınması mümkün değildi. Yapılan çalışmaların aksamaması için bizler köylülerin katılarını kiralamak zorunda kaldık ve katılar ile kum ve parke taşı taşınıyor. Bu sayede işimiz kolaylaşarak köyün mahalleri parke taşı ile donatılacaktır. Köyümüzde bulunan aileler rahatlıkla ulaşım sağlayacaklar, yazın tozdan, kışın ise çamurdan kurtarılacaklardır” dedi. 

MUHTAR; “ÇAMURDAN VE TOZDAN KURTULDUK”

Pervari İlçesine bağlı Narsuyu Köyü Muhtarı Metin Uluhatun, Pervari Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin yürüttüğü ortak projede köyün kış aylarından çamurdan, yaz aylarında ise tozdan kurtarıldığını açıkladı. KÖYDES Projesi kapsamında köylerinde bulunan iki mahallenin tamamının parke taşı ile döşendiğini açıklayan Metin Uluhatun; “Bu çalışmada emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bizleri kışın çamurdan, yazın ise tozdan kurtardılar. Çocuklarımız okullarına rahat bir şekilde gidip geleceklerdir. Köyümüzün mahalleri çok dar 3-4 insanın aynı anda bile geçmesi mümkün değil, İl Özel İdaresi parke taşını ve malzemelerini buraya taşımakta güçlük çekti ve çareyi katılarda buldu. Katırlar köylülerden kiralandı ve kum ile parke taşları bunların vasıtası ile ustalara ulaştırıldı. Ustalar bunları alarak parkemizi döşediler ve döşeme işlemi halen devam ediyor. Bunun yanında ise köyümüzde yılda 750 tona yakın nar hasadı yapılıyor köylünün önemli geçim kaynağıdır. Bu narlar köyün aşağısında bulunan bahçelerde toplanarak katırlar vasıtası ile köyün üst kısmı yani araçların girebildiği yere taşınıyorlardı. Ancak parke taşı döşenmeden önce narları taşıyan katırlar büyük zorluk çekiyorlardı. Döşenen parke taşı sayesinde köylülerimiz rahatlıkla narlarını taşıya bileceklerdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercan 5 yıl önce

anlatılanlara göre özel idarenin iş makinaları iki yıldır özel bir işte çalışıyorlarmış onlar olmayınca demek çözüm katır kiralamayla çözülmüş deniyor yetkililer güzel çözüz bulmuşlar Allah hesap sorar bir gün