Bu haber kez okundu.

Köy Okulları İçin YGS'ye Giren Öğrencilerden Kalem Topladılar
banner229
Siirt İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi bünyesinde görev yapan gönüllü gençler, okul önlerinde koydukları kutularla Yükseköğretime Giriş Sınavı'ndan (YGS) çıkan öğrencilerden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), dağıttığı kalem, silgi, ve kalem traşları köy okullarında eğitim gören çocuklar için topladılar.
Köy okullarındaki öğrencilerin ihtiyacın karşılanması için Gençlik Merkezine bağlı gönüllü gençler Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine yürütülen "genç dönüşüm" projesi kapmsaında YGS sınavına giren öğrencilerden SYM'nin sınav sırasında dağıttığı kalem, silgi, ve kalem topladılar.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin yaptığı açıklamada, amaçları ÖSYM'nin dağıttığı ve öğrenciler tarafından dağıtılan kalem, silgi, ve kalem traşların çöpe atılmasından köylerde eğitim gören çocuklar için kentteki bir çok okulda topladıklarını söyledi.
Tekin şöyle konuştu: "Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yürütülen "Geri Dönüşüm" projesi kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezimizce ve bizimle beraber çalışan gönüllü gençlerimiz, bugün yapılan YGS sınavı sonrası kalemleri topladılar, merkezde onların düzenlemeleri yapıldı ve İnşallah hafta içinde daha önce de toplamış oldukları kitaplarla beraber köy okullarına veya çevremizde maddi durumu düşük olan mahalledeki okul öğrencilerine ulaştırmayı hedefliyoruz.
Bu anlamda da bize destek olan gönüllü gençlerimizin gerek Üniversitedeki topluluklarımız olsun gerekse merkezdeki gençlerimiz olsun hepsine çok teşekkür ediyoruz."
Okul önünde öğrencilerden kalem, silgi, ve kalem traşları talep eden gönüllü öğrencilerden Arzu Dağlı ise şunları ifade etti: "Biz bu proje ile öğrencilerimiz için bugün YGS sınavına giren öğrencilerden kalem topladık, bu kalemlerimizi daha sonra köy okullarına götüreceğiz. Küçük çocukları, öğrencileri sevindirmek için büyük bir projedir bu. Daha önce bu tür projeleri başlatmıştık geçen sene yine gönüllü gençlerimizle projelerimize devam ettik. Bu senede olduğu gibi birçok öğrenciyi sevindireceğiz."
Toplanan kalem, silgi, ve kalem traşları Gençlik merkezine görtürülerek burada ayıkalndılar. Toplanan malzemeler köy okullarına dağıtılacak.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.