Bu haber kez okundu.

KOSGEB’den 480 Esnafa Destek
banner229

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt il Müdürlüğü tarafından “2017 yılı KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi desteği” programı kapsamında ilde bulunan 480 işletmeye faizsiz kredi verildi.

KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, program kapsamında Türkiye genelinde 10 ile 20 Şubat tarihleri arasında 540 bin 999 başvuru yapıldığını, geçen yıl başvuru yapan ancak destekten yararlanamayan 229 bin 977 işletmeyle birlikte toplam 770 bin 976 başvuru yapıldığını söyledi.

Erkılıç, destekten yararlanacak işletmeler belirlenirken Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından temin edilen net satış hasılatı ve toplam ciro resmi verilerinin esas alındığını kaydetti.

Erkılıç, şöyle konuştu:“İşletmeler net satış hasılatı küçük olandan başlanarak sıralanmıştır. Siirt’te de 480 işletme destek almaya hak kazanmıştır. Bu işletmelerden 51 tanesi imalat, 37 tanesi inşaat, 274 tanesi ticaret sektöründe ve 118 tanesi de diğer sektörlerde faaliyet göstermektedir. Desteğe hak kazanan işletmelerden 460 tanesinin net satış hasılatı 1 milyon lira ve altında yer almakta iken 20 tanesinin net satış hasılatı 1 milyon lira üzerindedir.”

Söz konusu destek kapsamında Siirt’te işletmelerin 11 milyon 255 bin lirası faizsiz kredi kullanacaklarını dile getiren Erkılıç, kullanılacak kredinin faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.