Bu haber kez okundu.

KOSGEB ve Siirt Üniversitesi işbirliği ile Öğrencilere Girişimciliğin Kapısı Açıldı
banner229
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi Kurtalan Meslek Yüksekokulu işbirliği yaptı.
İşbirliği sonucunda Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümü, Finans bölümü, Ulaştırma bölümü ve Diş Ticaret bölümlerine girişimcilik dersi eklendi.
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler KOSGEB’den Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi alma hakkına sahip olacaklardır.
Bu belgeye sahip öğrenciler, iş kurmaları durumunda KOSGEB Yeni Girişimci Desteği ’ne başvuru hakkı elde etmiş olacaklar. Türkiye’de bilinçli ve eğitimli girişimci yetiştirilmesi konusunda üniversitelere çok büyük işler düştüğünü belirten KOSGEB Siirt Müdürü Ömer ERKILIÇ,kamunun istihdam kapısı olmaktan çıktığını, girişimciliğin istihdam sorununa en büyük katkıyı sağladığını söyledi.
ERKILIÇ, ülke ekonomilerinin kalkınmasında girişimciliğin vazgeçilmez bir unsun olduğunu dile getirerek,öğrencilerin mezun olduktan sonra yeni işletme kurmak istedikleri zaman KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurma hakkı kazanacaklarını belirti.
Kurtalan MYO Müdür Yardımcıları,Öğrt. Gör. Abdulkadir UYRUN ve Öğrt. Gör.Safa ACAR, KOSGEB’in işbirliğinden dolayı KOSGEB yetkililerine teşekkür etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.