Bu haber kez okundu.

KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç, Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu’yu Ziyaret Etti
banner229

KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu’yu makamında ziyaret etti.

Covid-19 salgını kapsamında mikro ve küçük işletmelere KOSGEB tarafından istihdam performansına dayalı faizsiz ve teminatsız geri ödemeli olarak sağlanan Hızlı Destek Programı hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç, pandemiden etkilenen işletmelere yönelik olarak kurgulanan hızlı destek programının üçüncü etabını Ocak ayı başında başladığını belirterek, bu süreçte Siirt TSO’ya verdikleri katkı için teşekkür etti.

Bu yeni aşamada ilave istihdam sağlayacak işletmelere uygun finans imkanı yarattıklarını kaydeden Erkılıç, “Bu sağlayacağımız finans hiçbir şekilde kredi değil. Mikro ve küçük işletmelere banka, kredi değerlendirmesi olmadan ilave alacakları personele karşılık bir işletme sermayesi. Kredibilite ve teminat beklemiyoruz. Bu destekten faydalanan işletmeler parayı geri ödemeye Mayıs 2024’te ödemeye başlayacak.” dedi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, 31 Mart 2022 tarihine kadar başvuru süresi olan ve genç istihdamı teşvik eden 2 yıl geri ödemesiz 100.000 TL faizsiz kredi olanağı sağlayan Sanayi Bakanlığına ve KOSGEB’e teşekkür etti.

Başkan Kuzu, mikro ve küçük işletmelere KOSGEB tarafından istihdam performansına dayalı faizsiz ve teminatsız geri ödemeli olarak sağlanan Hızlı Destek Programında yeni istihdam edilecek personel başına 100 Bin TL geri ödemeli destek verilecektir. İşletme sahibi kadın ise veya işe alınan personel kadın ise, destek personel başına 10 Bin TL artırımlı olarak uygulanacaktır. Başvuru dönemi ilan tarihinden önceki ayda işletmede çalışmıyor olan personel “yeni” kabul edilecektir.  Mikro işletmeler en fazla 2 personel, küçük işletmeler en fazla 5 personel için destek alabileceğini söyledi.

Başkan Kuzu, “KOSGEB il müdürlüğüne çok yoğun bir talep var. Başvurmak isteyen işletmelerin en son tarih olan 31 Mart 2022 tarihine kadar başvuru talebinde bulunmasını öneririz.’’dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.