Bu haber kez okundu.

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ SİİRT’TE BAŞLADI
banner229
     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve İŞ-KUR işbirliği ile Siirt’te KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başladı.
Girişimci adaylarıyla bir araya gelen Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Nedim KUZU, KOSGEB Siirt Müdürü Ömer ERKILIÇ ve İş-Kur il Müdürü Ömer ASLAN girişimci adaylarına girişimciliğin önemi ve KOSGEB Yeni Girişimci Desteği hakkında bilgi verdiler.
    Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Nedim KUZU yaptığı açıklamada, girişimcilerimizin büyük düşünmeleri ve büyük hayaller kurmaları gerektiğini belirterek "Benim sizlere tavsiyem muhakkak ki bir hayaliniz, bir de hedefiniz olsun. Çünkü hedefleri yakaladıkça o hayale giderek yaklaşırsınız. Bu nedenle hedefinizi şimdiden seçin. Hangi konuda olursa olsun o konuda bölge ve ülke çapında farklılıkları ve farkındalıkları izleyin, araştırın" şeklinde konuştu. Karşılarına çıkacak engellerde STSO, KOSGEB ve İŞ-KUR olarak her zaman girişimcilerin yanlarında olacaklarını söyledi.

K OSGEB Siirt Müdürü Ömer ERKILIÇ ise, bu eğitimi alıp yeni işletme kuranların, KOSGEB ’ten 50 BİN TL (geri ödemesiz)  HİBE ve 100 BİN TL (geri ödemeli) faizsiz kredi desteği alabileceğini belirtip, aynı zamanda işletmelerin KOSGEB’in diğer destekleri olan; İşbirliği Güçbirliği.  Desteği, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteği, Yurtiçi Fuar Desteği, Yurtdışı İş Gezisi, Nitelikli Eleman İstihdam Desteği, Belgelendirme Desteği, Tanıtım Desteği gibi desteklerden faydalanabileceklerini belirti.

   İş-kur müdürü Ömer Aslan da 375 kişiye yönelik açılan eğitime oluşan ilgi bizleri şaşırtmış durumda olduğunu KOSGEB, STSO ve İş-Kur olarak el birliğiyle ilimizde oluşan talepleri karşılamayı amaçladıklarını, bu eğitimin girişimci adaylarına hayırlı olmasını diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.