Bu haber kez okundu.

Koreli Gönüllülerden Êzidilere Sağlık Taraması
banner229
 Amerika da bulunan Koreli sağlıkçı ve eğitimciler tarafından oluşturulan Insitute Of Asion Culture& Development gönüllü yardım kuruluşundan üyelerinden oluşan heyet, DAİŞ çetelerinin saldırıları nedeniyle topraklarından göç ederek Siirt’te bulunan Dudêran  Şengal  kapında yaşamlarını  sürdüren Êzidileri ziyarete ederek sağlık kontrolünden  geçirdi.
Dünyada bulunan mültecilere sağlık ve eğitim desteği sunmak amacıyla Amerika da bulunan Güney Koreli gönüllü doktor ve eğitimcilerden tarafından kurulan ve kısa adı IACG olan oluşturulan Insitute Of Asion Culture&Development gönüllü yardım kurulu üyelerinden oluşan 38 kişilik heyet, bölgede bulunan kamplarda yaşayan Êzidileri ve diğer halklardan mültecilere sağlık ve eğitim desteği vermek acıyla hazırlanan program kapsamında,  geçtiğimiz yıl Ağustos 03 Ağustos 2014 yılında DAİŞ çetelerinin Şengal saldırısı nedeniyle topraklarında göç etmek zorunda kalan ve daha sonra Siirt belediyesi bünyesinde Barış mahallesinde kurulan Dudêran  Şangal kampına  yerleşen  403  Êzidi yurttaşa sağlık ve eğitim desteği  vermek amacıyla Siirt’te  geldi.

İlk olarak Siirt belediyesi ziyaret eden heyet Siirt Belediye Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir, Tuncer Bakıran tarafından eşbaşkanlık makamında kabul edildi. Ziyaret sırasında heyet adına kısa bir açıklama yapan Eğitimci Kay Lee, Amerika bulunan Güney Koreli gönüllü sağlıkçı ve eğitimciler olarak dünyanın her yerinde bulunan ve çeşitli nedenlerden dolayı mülteci konumuna düşen insanlara sağlık ve eğitim hizmetti sunmak için gönüllülük temelinde faaliyet yürüttüklerini ifade ederek,  “ bu anlamda son birkaç yılda Ortadoğu da yaşanan siyasi gelişmeler ve savaşlardan dolayı yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalarak Türkiye ve bölgeye yerleşen insanlara yönelik sağlık ve eğitim desteği sunmak amacıyla hazırladıkları program çerçevesinde bölgede bulunan kamplara yerleşsen Êzidileri ziyaret  ederek sağlık ve eğitim desteği sunacağız. 
Programımız kapsamında Siirt’te geldik.  İlk olarak Siirt belediyesini ziyaretimiz ardından Siirt belediyesi bünyesinde bulunan Dudêran  Şengal  kampında bulunan Êzidileri ziyaret ederek sağlık  taraması  ve  eğitim desteği  sunacağız. Siirt’te gelişimizden itibaren bizlere gösterdikleri sıcaklık ve verdikleri destekten dolayı Siirt belediyesine ve eşbaşkanlarına teşekkür ediyoruz” şekilde konuştu.

Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’da ziyarette yaptığı konuşmada, dünyanın bir ucundan kalkıp topraklarından göç etmek zorunda kalan insanlara destek vermek amacıyla Siirt’te gelmeleri kendilerine mutluluk verdiğini ifade ederek, “savaşlar tüm insanları etkiliyor. Gönüllü dostlarımızın programlarına Siirt’ti almaları ve gelmeleri bizlere güç verdi ve yalnız olmadığımızı gösterdi. Ülkemizin ve bölgemizin ciddi bir barışa ihtiyacı var. İnsanların yaşamını yitirmediği gün yok.  Bizler bu ölümlerin önün geçmeye ve bu ülkede dünyanın birçok yerinde olduğu huzurun, barışın halkların demokratik hak ve hukuklarının sağlanması için mücadele yürütüyoruz. Belediye ve Siirt halkı olarak ülkede ve bölgede yaşanan bu sorunlara rağmen Siirt’te göç etmek zorunda kalan Êzidi yurttaşlarımıza imkanlarımız dahilinde her türlü desteği sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. 
 Bu anlamda mültecilerin sorunları ile ilgilenen ulusal ve uluslararası kuruluşlarından başta insanların topraklarını terk etmesine neden olan savaşlar olmak üzere, yaşadıkları sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyoruz. Savaşlar duracaksa bu kuruluşların barışsever gönülleri bu savaşları durdura bilir. Bu anlamda bu Siirt’te gelen gönüllerden oluşan heyettin çalışmalarını sağlıklı ve rahat bir ortamda gerçekleştirmesi için belediye olarak gerekli tüm katkı sağlayacağız” dedi.

Yapılan konuşmalar ardından heyet otobüsler ile Dudêran Şangal kampına geçerek burada bulunan 403 yurttaşı ziyaret etti. Heyet üyeleri daha sonra kampta bulunan sağlık merkezine geçerek burada yurttaşları sağlık taramasından geçirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.