Bu haber kez okundu.

Kore Gazisi Tahir Seday “Ayla” Filmini İzlerken Duygulu Anlar Yaşadı
banner229

Siirt’in Pervari ilçesinde ikamet eden Kore Gazisi Tahir Seday, gösterime giren ”Ayla” filmini izlerken hüzünlenerek, duygulu anlar yaşadı.

Siirt’te özel bir AVM’de oğlu Lokman Seday ile birlikte “Ayla” Filmini izleyen Seday, bir anda Kore’de olduğunu hissederek, savaş anlarını ve Türk barışgücündeki silah arkadaşlarını ve oradaki yaşam koşullarını yeniden yaşadığını söyledi.

Film sonunda açıklamalarda bulunan Seday, “Ay yüzlü küçük bir kızla, Ayyıldızlı bir Türk askerinin 65 yıllık anlatılmış hikayelerini izledik. Bundan ders çıkarmamız gerekir. Bir Türk askerinin savaş anındaki hoşgörüsüne ve sevgisine hep birlikte tanıklık ettik. Zor savaş koşullarında kendisininde yarım parça ekmek verilmesine rağmen, oradaki yetim çocuklara kendi ekmeğini paylaşan bir Türk askerinin bu davranışından hepimizin önemli dersler çıkarması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

AYLA FİLMİNİN KONUSU

1950 yılında Kuzey Kore, Güney Kore' ye saldırdığında Birleşmiş Milletler' in yaptığı yardım çağrısı sonucu Türkiye, Kore'ye bir tugay gönderir. Her şey gönderilen tugayın içindeki askerlerden birisi olan Süleyman Astsubay'ın savaş meydanında annesi babası öldürülmüş küçük bir kız bulmasıyla başlar. Süleyman Astsubay bulduğu 5 yaşındaki küçük kıza ay gibi yüzü olduğu için Ayla ismini verir.

15 ay boyunca Ayla'nın bakımını üstlenen Süleyman Astsubay'ın artık Türkiye' ye dönmesi gerekmektedir. Ayla'yı bırakıp gitmek istemeyen Süleyman, Ayla'yı Türkiye'ye götürmek için birçok yolu dener ancak bir türlü Kore yasalarını aşıp Ayla'yı Türkiye'ye dönerken yanına alamaz. Savaş günlerini geride bıraktıktan 60 yıl sonra Ayla ve Süleyman tekrar bir araya gelirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.