Bu haber kez okundu.

Kızılay’dan Başkan Taşkın’a Ziyaret
banner229

Türk Kızılay’ı Siirt Şube Başkanı Yener Tanık ve üyeleri Kızılay Haftası kapsamında Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın’ı ziyaret etti.

150. Yıldönümü olan 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle Siirt Kızılay Şube Başkanlığından Belediye Başkanına ziyaret gerçekleşti. Her yıl 29-Ekim 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftasında Siirt Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, yönetim kurulu üyeleri,Kızılay personeli ve Siirt Üniversitesi Kızılay Topluluğu Öğrencilerinin katılımlarıyla Siirt Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın'a ziyarette bulundu.

Ziyarette Türk Kızılay’ının ildeki çalışmalar ile ilgili bilgi veren Türk Kızılay’ı Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Siirt’in kan bağışında duyarlı bir il olduğunu ifade etti.

Türk Kızılay’ının Kızılay haftasını kutlayan Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın,Türk insanının en büyük özelliklerinden birisi, yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının kendi öz dünyası içerisinde geniş yer almasıdır.

Üzerinde yaşadığımız dünya, istemezsek te, bazen çeşitli doğal afetlere ve felaketlere sahne olabiliyor. Böyle durumlarda şüphesiz insanımız, her zaman birlik ve beraberlik düşüncesi ile yardım elini uzatmayı bilmiştir. Cumhuriyet tarihinde geniş kapsamlı olarak bu ve buna benzer durumlarda seferber olan bir kurum vardır ki o da “Kızılay” dır.

Amacı insanlara yardım etmek olan Kızılay, din, dil, ırk ayrımı yapmadan, bizler adına felakete uğrayan bölgeye yardım elinin uzatılması görevini üstlenir. Nitekim yüksek insani değerlerle kuşanmış kültürümüzde de paylaşmak ve diğerkâmlık insanlık yarışında en önemli hedeflerimizdendir.

Türk Kızılay’ı, her zaman savaş ve doğal afetler karşısında insanların acılarını dindirmeye ve yaralarını sarmaya çalışan milletimizin yüz akı kuruluşlarından biri olarak, milyonlarca ihtiyaç sahibine insani yardım faaliyetlerini yurtiçinde ve yurtdışında ulaştırarak görevini başarıyla sürdürmektedir.

Siirt Kızılay Şubesi de bu anlamda gerçekten önemli ve güzel çalışmalara imza atmaktadır. Birçok kurum ile koordineli bir şekilde çalışan Siirt Kızılay Şubesi de kısa zamanda gerekli tedbirleri alıp ulaşılması gereken her yere yardımlarını ulaştırabiliyor.

İlimizde bu faaliyetlerin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Felaketlerden, savaşlardan, düşmanlıklardan uzak, kardeşlik, barış ve huzur dolu, yaşama sevinci dolu bir dünyada hep birlikte var olabilme ve yaşayabilme temennisiyle Kızılay Haftasını kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.