Bu haber kez okundu.

Kızılay Doktoru Ömeroğlu, Kan Bağışı Çağrısında Bulundu
banner229
İlimizde geçen yıllara oranla 2015 yılında kan bağışının az olması nedeniyle Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Sami Ömeroğlu, vatandaşları kan vermeye davet etti.
Kan bağışının istenen hedefe ulaşmaması Kızılay'ı harekete geçirdi. Siirt'te 2016 yılında hedeflerinin 5 bin ünite kan almak olduğunu söyleyen Dr. Sami Ömeroğlu, 2015 yılında ancak 3 bin ünite kan bağışlandığını bildirdi.
2015 yılında kan bağışlarında düşüş yaşandığına işaret eden Ömeroğlu, 2015 yılında istenilen hedeflere ulaşamadığımız için Türkiye çapında bir azalma söz konusu oldu.
Siirtlileri kan bağışında bulunmaya duyarlı olmaya davet ediyorum. Kan vererek hayat kurtarsınlar" diye konuştu.
Kızılay Siirt Şube başkanı Yener Tanık’ta, ilimizde kan bağışının yetersiz olduğuna dikkat çekerek herkesi kan bağışına davet etti. İlimizin % 90 kan ihtiyacını karşıladığımız halde Kızılay kan merkezimiz yeteri kadar kan bağışı alamamaktadır . "İl genelinde ihtiyaç duyulan kanın ancak dörtte birini kan bağışı yoluyla sağlayabiliyoruz.
2015 yılında 3000 kişi kan bağışında bulunduğunu ifade eden Tanık, Bu sayının çok yetersiz. Hedefimiz yılsonuna kadar sayıyı 5000 bine çıkarmaktır. Kan merkezi ekiplerimiz bu konuda çalışma yapıyor” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.