Bu haber kez okundu.

Kırmızı Kategorideki Terörist İçin Hazırlanan 7 Odalı Sığınak Bulundu
banner229

Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 15 sığınak ve barınak bulundu.

Sığınaklardan birinin 7 odalı ve 3 girişi bulunduğu ve İçişleri Bakanlığı'nın 'Terör Arananlar' listesinde kırmızı kategoride bulunan terörist için hazırlandığı belirtildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığınca, Siirt ili, Pervari İlçe kırsalında Bölücü Terör Örgütü PKK’ya yönelik yürütülen kış operasyonları kapsamında, ”Şehit Uzm. Çvş. Faruk YÜKSEL 2019/1” operasyonu icra edilmiştir.

Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Jandarma Komando birlikleri tarafından icra edilen operasyonlarda gerçekleştirilen arama/tarama faaliyetleri sırasında; kırmızı listede aranan bir terörist için hazırlanan (7) odalı (3) adet giriş/çıkışı olan, 15-20 kişilik (1) sığınak olmak üzere toplamda (15) adet sığınak/barınak ve mevzi noktaları tespit edilmiştir.

Tespit edilen noktalarda yapılan aramalarda;  (2) adet Dağ Bisikleti, (7) adet büyük tüp, (1) adet tüp başlığı, (23) adet pil, (3) adet pil bloğu, (8) adet pil kutusu, (1) adet not defteri, (4) adet terörist kıyafeti, (1) adet şemsiye, (2) adet Mekap ayakkabı, (2) adet uyku tulumu, (2) adet mavi branda, (35) metre naylon, (10) metre panço, (1) adet elektrik bandı, , (2) adet tencere, (2) adet Düdüklü Tencere ve bol miktarda yaşam gıda malzemesi ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Tespit edilen sığınak/barınaklar kullanılmaz hale getirilmiş ve bulunan malzemelerden delil niteliği taşıyanlar muhafaza altına alınarak, diğer malzemeler yetkili Cumhuriyet Başsavcısının talimatı ile olay mahallinde imha edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ben akp nın içinde bir işçiyim 5 yıl önce

bununda sorymlusu sayın ilbakanımız ve sayın valimiz tabiki bunları işkura kaytetseler ve belediyeye işe alsalar olacağı bu gündem gazetesini satan işte yeni mahalle karakolu polisimizi şehit edem işte benzillikte türk bayrağını indirip yakan işte tabiki bunlarda olacak daha nice mağaralar görülecek çünkü siirtte sauın cumhurbaşkanımıza ve sayın içişleri bakanımıza şuan da siirt te kampus kuruluyor sayın özgür beye daha iyi hele hele osman bey daha iyi biliyor çünkü şu an yönetmenlik onlarda