Bu haber kez okundu.

KİMLİK PAYLAŞIM SİSTEMİ KONUSUNDA MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ
banner229
İlimiz Merkez ve merkeze bağlı Mahalle Muhtarına adrese dayalı kayıt sistemi ve Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) hakkında bilgiler verildi.
Muhtarlara elle yazılan nüfus kayıt örneğinin geçersiz olduğu belirtilirken, nüfus kayıt örneklerinin sistemden alınması konusunda muhtarlar uyarıldı.
Siirt Nüfus Müdürü Vadullah Güven, Şef Sadık Genç, Şefik Birsen’in katıldığı toplantı Siirt Ticaret ve Sanayi Odası toplantı Salonunda yapıldı. Muhtarlara Kimlik paylaşım sistemi konusunda bilgiler verildi.
Eğitim Toplantısında muhtarlara elle nüfus kayıt örneği doldurmanın hiçbir geçerliliği olmadığı belirtilerek “Bu belgelerin Kimlik Paylaşım sisteminden alınması gerekiyor. Eğer alt yapınız yoksa nüfus kayıt örneği veremezsiniz. Aslında kimlik paylaşım sistemi olan resmi kurum ve kuruluşlar ile bazı özel kuruluşlar vatandaştan nüfus kayıt örneği isteyemezler. Zaten nüfus kayıt örneğinin üzerinde fotoğraf yoksa çok fazla bağlayıcılığı da olmaz. Kimlik Paylaşım Sistemi’ne bağlanan muhtarlarca vatandaşlarımızın diğer adres belgeleri sistemden imzalanıp verilecek. Denildi.
Muhtarlardan istenen yerleşim yeri belgesi ile ilgilide bilgiler verilerek “Yerleşim yeri belgesini kesinlikle elden dolduramıyorsunuz. Kimlik Paylaşım Sisteminden aldığınız belgeleri imzalayıp, mühürleyerek vatandaşlara veriyorsunuz. Yerleşim yeri belgesini ve diğer adres bilgilerini kişinin sadece kendisine veriyorsunuz. Yerleşim yeri belgesini başkasına verdiğinizde istenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor.
Yerleşim yeri bir kimsenin sürekli kalma niyetinde olduğu yerdir. Önceki yıllarda yerleşim yeri belgesi kardeşlere verilebiliyordu. Artık aynı evde yaşayan anne babalar ile çocuklar bu belgeleri verebilirsiniz. Diğer kişilere veremezsiniz. Denildi.
Kişinin aynı anda iki farklı yerleşim yeri olamayacağı belirtilen eğitim toplantısında, muhtarlardan mahalleye yeni yerleşen kişiyi en geç 25 gün içinde bildirme zorunda oldukları hatırlatıldı. Siirt Nüfus Müdürü Vadullah Güven, yeni konut alan bireylerin adres kayıt sistemindeki yerini İlçede ise belediyeden, belediyede ise Özel idareden adres kayıtlarını nüfus müdürlüğünden yaptırabileceklerini söyledi.
2008 yılında yayınlanan 8 Nolu genelge ile kurumların nüfus kayıt örneklerini istememeleri gerektiğini, bu kurumların KPS üzerinden bu bilgileri ulaşabileceklerini hatırlatan Vadullah Güven “Sistem güvenli. Tüm dökümün ve işlemler sistem üzerinden takip ediliyor. Vatandaş bir konuttan diğer konuta geçmişse 20 gün içinde bildirmek zorunda. Bildirmezse veya yanlış bildirimde bulunduysa 800 TL. nin üzerine bir para cezası ile cezalandırılır.
Kardeşler adrese dayalı bilgileri bildiremiyor. Muhtarlar her ayın ilk haftasında mahalleye taşınanları bize bildirmek zorunda. Adrese dayalı beyan formlarını yerleşim yeri beyanı ile diğer adres beyanlarını doğru vermeyen muhtarlara 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS)’ye bağlanacak muhtarlara şifre verilecek. Muhtarlar görevlerinden ayrıldıklarında bize bildirecekler ve yerine vekâlet eden kişiye biz şifre vereceğiz. “dedi.
Nüfusta kimlik çıkartırken, son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf kullanılması gerektiği, başörtülü ise yüzün tamamının görünmesi gerektiği, nüfus cüzdanları için geometrik fotoğraf çektirilmemesi gibi konular içinde muhtarlar uyarıldı. Verilen eğitimin ardından muhtarların yaşamış oldukları sorunlar dinlendi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.