Bu haber kez okundu.

Kaymakam Tunç  “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” Uygulaması Etkinliğine Katıldı
banner229

Baykan Kaymakamı/Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, Başkanlığında İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Tetik , İlçe Emniyet Amiri V.Mehmet Han Acıelma, Baykan İlçe kurum amirleri,Muhtarlar ve öğrencilerin katılımı ile “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganı ile “Yaya Öncelikli Trafik Yılı Etkinliği” uygulamasına katılarak sürücüler bilgilendirildi.

İçişleri Bakanlığı'nca trafikte yayalara dikkat çekmek için ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" uygulaması dolayısı ile İlçemizde de denetimler yapıldı.

Baykan Kaymakamı/Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ; Yapılan bu etkinlikte "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" mottosu ile ışıksız yaya geçitlerinde bulunan şeritlerin ortadaki şeridi farkındalığı arttırmak amacıyla kırmızıya boyadık.

Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edilmesi sebebi ile "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" sloganıyla "Yaya Geçidi Nöbeti" uygulaması, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ve Jandarma ekipleri ile eşzamanlı olarak gerçekleştirdik.

Okul müdürlerimiz,öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla düzenlenen “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” Etkinliği sebebi ile sürücülere broşürlerimizi dağıttık.Sürücülerimize yaya geçitlerinde nelere dikkat etmesi gerektiği,hız mesafesini,yaya geçitlerinde kontrollü geçiş yapması konusunda sürücülere gereken bilgilendirmelerimizi yaptık.

Ben buradan tekrar ediyorum, tüm sürücülerimizi her yaştan yayaya saygıya davet ediyorum. İçişleri Bakanlığımızın bu projesini takip edip uygulamaya devam edeceğiz. Başta projenin gerçekleşmesini sağlayan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere, Bakanlığımıza ve burada destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.