Bu haber kez okundu.

Kaymakam Aydemir, Belediye Başkanları Özcan ve Özdemir Bal Hasadına Katıldı
banner229

Siirt'te zengin floraya sahip yüksek rakımlı yaylalarda üretilen tescilli Pervari balında yüksek rekolte bekleniyor.

Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi alınarak tescillenen Pervari balının üreticileri, aromasıyla fark yaratan organik ürün için Pervari ilçesindeki Herekol Dağı eteklerindeki Çemikari Yaylasında üretilen balın ilk hasadı yapıldı.

Geçen yıl bin 600 ton olan rekoltenin üzerinde bir rekolteye ulaşan bal üreticileri, bu yıl Rekoltenin bin 800 ton olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

Pervari Kaymakamı Musa Aydemir, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan ve Beğendik Belediye Başkanı Gürgün Özdemir beraberindeki heyet ile birlikte Karşıkaya köyünde düzenlenen yılın ilk bal hasatına katıldı.

Yeni bal sezonunda arıcılara bol kazançlar dileyen Kaymakam Musa Aydemir, Pervari’nin arıcılık için çok iyi bir floraya sahip olduğunu, Pervari karakovan balının dünyanın en kaliteli balları arasında yerini aldığını belirterek, Pervari balının lezzetinin Herekol Dağı'nın zengin bitki örtüsüne sahip olmasından kaynaklandığını vurgulayarak,Türkiye'nin her yerinden rağbet gören bir bal çeşidi olduğunu belirtti.

Aydemir,bu vesile ile bal hasadı döneminin çiftçilerimize hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum" dedi.

Program, katılımcılara bal ikramı ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.