Bu haber kez okundu.

Kayabağlar'da Düğünde Ateşlenen Silahlar Yüksek Gerilim Hattını Kopardı
banner229

Siirt'in Kayabağlar Beldesinde düğünde ateşlenen silahlardan dolayı kopan yüksek gerilim kabloları kalabalığın üzerine düştü; 2'si ağır, 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kurtalan ilçesinde Kayabağlar Beldesinde düzenlenen düğünde bazı kişiler uzun namlulu silahlar ve tabancalarla havaya ateş açtı

. Ateşlenen silahlardan çıkan mermiler, düğün alanının üzerinden geçen yüksek gerilim hattı kablolarına isabet etti.

Kopan kablolar kalabalığın üzerine düştü. Elektrik akımına kapılan 2'si ağır, 5 kişi yaralandı.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören; Kurtalan ilçemize bağlı olan Kayabağlar (zokayd) köyüne düğünde yaşanan olay sonrası Siirt Devlet Hastanesine giderek, yaralıların bir an önce tedavi altına alınması için işlemlernii hızlandırarak, yaralanan 5 kişiden 3’nü Diyarbakır Tıp Fakültesine diğer 2’sini Siirt Devlet Hastanesine sevk ederek tedavilerinin başlaması için ön ayak oldu.

Ören.yaralananların ailelerine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, Allah’tan acil şifalar diledi.

 Dicle Elektrik'ten Yapılan Açıklamada; Elektrik Hattı Havaya Ateş Edildiği İçin Koptu

Siirt'te 31 bin 500 volt enerji yüklü olan elektrik iletim hattının kopmasına, düğüne katılan bazı kişiler tarafından havaya ateşli silahla ateş edilmesinin sebep olduğu bildirildi.

 Dicle Elektrik, Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar beldesindeki bir düğünde ateşlenen silahlardan dolayı kopan yüksek gerilim kablolarının kalabalığın üzerine düşmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Enerji nakil hattının altında yapılan düğün töreni sırasında havaya açılan ateş sırasında mermi isabet eden gerilim hattına ait telin koparak aşağıda bulunan insanların üzerine düştüğü belirtilen açıklamada, bunun üzerine koruma sisteminin devreye girdiği ve hattaki enerjinin anında kesildiği bildirildi.

Olayda bazı vatandaşların yaralandığının anımsatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu hattan elektrik alan 22 yerleşim biriminden 21'ine kısa süre içerisinde yeniden enerji verilmiştir.

Olayın yaşandığı Kayabağlar beldesinde devam eden adli tahkikat sona erdiğinde kopan iletken yenilenecek ve ardından elektrik enerjisi verilecektir. Yaşanan olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Daha önce de şirketimiz tarafından değişik vesilelerle elektrik iletim hatlarının bulunduğu yerlerde ne amaçla olursa olsun havaya ateş edilmemesi gerektiği yönünde uyarılar yapılmıştı. Bu vesile ile aynı uyarılarımızı yineliyoruz."

Kurtalan ilçesi Kayabağlar beldesinde düzenlenen düğünde bazı kişiler uzun namlulu silahlar ve tabancalarla havaya ateş açmıştı. Ateşlenen silahlardan çıkan mermiler, düğün alanının üzerinden geçen yüksek gerilim hattı kablolarına isabet etmiş, kopan kablolar kalabalığın üzerine düşmüştü. Elektrik akımına kapılan 6 kişi yaralanmıştı.


.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.