Bu haber kez okundu.

Kayabağlar Belediyesi ile Siirt Belediye-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner229

Kayabağlar Belde Belediyesi şirketi ve kadrolu işçileri ile Belediye İş  Sendikası Siirt Şubesi arasında 3 yıllık toplu iş sözleşmeleri imzalandı

Kayabağlar Belde Belediyesi ve Siirt Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinin, yapılan müzakereler sonucunda anlaşmaya varılarak, işçilerin ücretlerine ilk yıl yüzde 12, ikinci yılda yüzde 13, üçüncü yıl yüzde 14 oranında zam yapıldığı açıklandı.

Kayabağlar Belde  Belediye Başkanı  Salim Seven’in makam odasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesine, Kayabağlar Belde  Belediye Başkanı  Salim Seven, Yazı İşleri Müdürü Burhan Nas, Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ve Şube Mali Sekreteri İsmail Özer katıldı.

Kayabağlar Belde  Belediye Başkanı  Salim Seven, Belediye İş Sendikası ile yürütülen müzakereler sonucunda işçi yevmi yelerine, sosyal haklarına ve tüm parasal maddelere % 12 oranında zam yapıldığını, ikinci yılda yüzde 13, üçüncü yıl yüzde 14 oranında zam yapıldığı söyledi.

Başkan Seven, bizim amacımız halkın ihtiyaçlarına cevap vermektir, bu ihtiyaçlara cevap verirken de çalışanımızı da mağdur etmediklerini söyledi.

Belediye-İş Sendikası ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, imzaladığımız toplu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Seven, Belediye olarak kasamıza giren her kuruşun en adil şekilde harcanmasına özen gösteriyoruz. Prensibimiz gereği çalışanlarımızın haklarını alın terleri kurumadan ödemek gider hanemizin ilk sırasında bulunmaktadır.

Kayabağlar beldemizde beraber yaptığımız hizmetlerde önemli katkıları olan işçilerimizin sevinçte ve kederde, her zaman yanındayız. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, bu toplu iş sözleşmesinin masada müzakere edilerek sonuçlanması anlamlıdır. işçilerimize, ailelerine bu toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyerek, toplu iş sözleşmesinde emeği geçen Kayabağlar Belde  Belediye Başkanı  Salim Seven’e  teşekkür etti.

Akınay, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulunarak, Ortalama kıdemlilik zammının eklendiğini ve 112 günlük ikramiye alacaklarını söyledi.

KADROLU İŞÇİLERİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

1.    Yürürlük süresi 3 yıl

2.    Yemek Bedeli

3.    Yakacak Bedeli

4.    Kıdemlilik Zammı ve Ücret Zmmı

5.    112 Gün İkramiye

6.    Ek Gıda Yardımı

7.    Öğrenim- Ölüm-Evlenme –Doğum Bayram-Giyim İzin Yardımları

8.    Aile ve Çocuk Yardımları

9.    Direksiyon ve Sorumluluk Zamları

10.    Tüm İdari Maddeler de anlaşmayla sonuçlandı

ŞİRKET İŞÇİLERİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

1.3 YIL BAĞITLANMIŞTIR

2.157 TL TABAN ÜCRET

3. İLK YIL YÜZDE 12, İKİNCİ YILDA YÜZDE 13, ÜÇÜNCÜ YIL YÜZDE 14 ORANINDA ZAM

4.YEMEK YARDIMI

5.AİLE ÇOCUK YARDIMI

6.YAKACAK YARDIMI

7. DİREKSİYON VE SORUMLULUK ZAMLARI

8.52 GÜNLÜK İKRAMİYE

9. ÖĞRENİM- ÖLÜM-EVLENME –DOĞUM BAYRAM-GİYİM İZİN YARDIMLARI

10. TÜM İDARİ MADDELER DE ANLAŞMAYLA SONUÇLANDI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nuri Batur 3 yıl önce

Emekçi arkadaşlara Hayırlı olsun. Emek dostu sayın Başkan ve yönetimine teşekkür ederim .