Bu haber kez okundu.

Kayabağlar Belediyesi İle Belediye-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner229

Kayabağlar Belde Belediyesi şirketi ve kadrolu işçileri ile Belediye İş  Sendikası Siirt Şubesi arasında 3 yıllık toplu iş sözleşmeleri imzalandı.Buna göre en düşük işçi maaşları aylık için 35- 40 bin civarında oldu.

Kayabağlar Belde Belediye Başkanı Salim Seven’in makam odasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesine, Kayabağlar Belde Belediye Başkanı Salim Seven ve Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay katıldı.

Tören sonrası bir açıklama yapan Kayabağlar Belde  Belediye Başkanı  Salim Seven, Belediye İş Sendikası ile yürütülen müzakereler sonucunda işçi yevmi yelerine, sosyal haklarına ve tüm parasal maddelere  zam yapıldığını söyledi.

Başkan Seven, bizim amacımız halkın ihtiyaçlarına cevap vermektir, bu ihtiyaçlara cevap verirken de çalışanımızı da mağdur etmediklerini söyledi.

Belediye-İş Sendikası ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, imzaladığımız toplu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Seven, Belediye olarak kasamıza giren her kuruşun en adil şekilde harcanmasına özen gösteriyoruz. Prensibimiz gereği çalışanlarımızın haklarını alın terleri kurumadan ödemek gider hanemizin ilk sırasında bulunmaktadır.

Kayabağlar beldemizde beraber yaptığımız hizmetlerde önemli katkıları olan işçilerimizin sevinçte ve kederde, her zaman yanındayız. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, bu toplu iş sözleşmesinin masada müzakere edilerek sonuçlanması anlamlıdır. işçilerimize, ailelerine bu toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyerek, toplu iş sözleşmesinde emeği geçen Kayabağlar Belde  Belediye Başkanı  Salim Seven’e  teşekkür ederek,sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulundu.

YAPILAN SÖZLEŞMEYE GÖRE

İşveren KAYABAĞLAR Belediye Baskanli ile BELEDİYE İŞ SENDİKASI arasında iyçiler adina yapılmak istenen Toplu İş Sozlesmesi taraflar 12.02.2024 tarihinde bir araya gelerek isçiler adına yapılmak istenen Toplu İŞ Sözleşmesinin tüm maddeleri üzerinde anlaşma sağlanmıştır.

ANLAŞMA ŞEKLİ AŞAĞIDA ÇIKARILMIŞTIR

1- Toplu Is Sözlesmenin tüm idari maddeleri eski sözlesmedeki yekli ile kabul edilmistir. MADDE 40- TABAN ÜCRET,KIDEM ZAMMI VE ÛCRET ZAMMI:

A) TABAN ÜCRET: 01.02.2024 tarihinden itibaren Belediye de çalişan işçilerin en günlük yevmiyeleri 1.100,00 TL ye çikarılmıştır

B) KIDEM ZAMMI: Gündelik ücrete, işçilerin aynı işverene veya farkli işverene bagl erierinde geçirmiş oldugu her kidem yili için 3,00 TL. Kidemlilik Zammı eklenecektir

C-ÜCRET ZAMMI:

1-BİRİNCİ YIL- Birinci alti ay Ücret zammi: : 01.02.2024 tarihinden geçerli olmak üzere işçi yevmiyeleri 1.100,00 TL'ye çıkanılmış olup, işçilerin sosyal haklarina ve tüm parasal maddelerinde de artişlar olmustur.

BİRİNCİ YIL- İkinci alti ay Ücret zammi: : 01.08.2024 tarihinden geçerli olmak üzere işçi yevmiyelerine, sosyal haklarına ve tüm parasal maddelere medyasiirt TUİK'in açıkladiğı 6 aylik enflasyon oranı +% 15 refah payı zam vermeyi işveren kabul etmiştir.

2-İKİNCI YIL- Birinci alti ay Üeret zammi:: 01.02.2025 tarihinden geçerli olmak üzere işçi yevmiyelerine, sosyal haklarına ve tüm parasal maddelere TUIK'in açıkladiğı 6 aylik enflasyon oranı +% 15 refah payı zam vermeyi işveren kabul etmiştir.

İKİNCİ YIL- İkinci alti ay Ücret zammi: : 01.08.2025 tarihinden geçerli olmak

üzere işçi yevmiyelerine, sosyal haklarina ve tüm parasal maddelere TUİK'in açıkladiği 6 aylik enflasyon oranı % 15 refah payi +zam vermeyi işveren kabul etmiştir. 3-ÜÇÜNCÜ YIL- Birinci alti ay Ücret zammi: : 01.02.2026 tarihinden geçerli olmak üzere işçi yevmiyelerine, sosyal haklarına ve tüm parasal maddelere TUİK'in açıkladiğı 6 aylik enflasyon orani +% 15 refah payı zam vermeyi işveren kabul etmiştir.

ÜÇÜNCÜ YIL- İkinci alti ay Ücret zammi: : 01.08.2026 tarihinden geçerli olmak üzere işçi yevmiyelerine, sosyal haklarina ve tüm parasal maddelere TUİK'in açikladiği 6 aylik enflasyon orani +% 15 refah payı zam vermeyi işveren kabul etmiştir

3- Bu toplu is sözlesmesi (3) yillik bagitlanmis olup.01.02.2024-31.01.2027 dönemlerini kapsayan bu Toplu Is Sozlesmesi, 12.02.2024 tarihinde imzalanmistır Is bu tutanak taraflarca 4 nüsha olarak düzenlenip taraflarca imza altina alinmıstır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.