Bu haber kez okundu.

Karda Mahsur Kalan 7 Araç Kurtarıldı !
banner229
 Siirt'in Eruh ilçesine etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 7 aracın yardımına kara yolları ekipleri yetişti.

Eruh-Şırnak karayolu Breni tepesinde etkili olan kar yağışına hazırlıksız yakalanan 7 kömür taşıyan araç yolda mahsur kaldı. Donmak üzere olan araç sürücülerin jandarmadan yardım istemesi ile bölgeye sevk edilen karayolları ekipleri yoldaki karı temizleyip yolda mahsur kalan araçların Eruh ilçesine kadar geçişini sağladı.
Karayolları 94. Şube şefi Selehaddin Direk yaptığı açıklamada, ekiplerin 2 gündür sürpriz bir şekilde başlayan kar yağışı ile mücadele ettiğini söyledi.

Meteorolojide Siirt bölgesinde kar yağışının Cuma günü etkili olduğunu gösterdiği için vatandaşları hazırlıksız yakalandığını belirten Direk, şunları ifade etti:

"Eruh-Şırnak karayolu Breni tepesinde dün etkili olan kar ve tipi nedeniyle zincirsiz yola çıkan 7 araç sürücüsün yolda kaldığı ihbarı üzerine bölgeye intikal ettik. Ekiplerimizin hızlı bir şekilde çalışmaları başlamasıyla yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu araçlar tipinin olduğu bölgeden kurtarıldı. İlk önce Eruh'tan breni tepesine kadar yol temizlendi ardından iş makinelerimiz yolda mahsur kalan araları çekti. Eğer bize bildirilmemmiş olsaydı araç sürücüleri donarak hayatını kaybedebilirdi. Eruh ilçesin üzerinden Şırnak istikametini kullanacak vatandaşlarımızın Nisan ayına kadar bu bölgede kara her an hazırlıklı bir şekilde güzergahı kullanmalarını öneriyoruz" dedi.

Direk, Eruh ilçesine getirilen araç sürücüleri burada verilen molanın ardından yollarına devam ettiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.