Bu haber kez okundu.

Kanal56 Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Kuzu’dan  Türksat’a Çağrı: “Dolardan Vazgeç, TL’ye Dön”
banner229

Son dönemlerde artan dolar fiyatları ve uyduda yayın yapan kanalların TÜRKSAT’a dolar üzerinden ödeme yapmaları zaten çok zor durumda olan yerel kanalların daha hızlı bir şekilde kapanmasına yol açıyor.

TÜRKSAT’ın uydu kiralarını dolar üzerinden aldığını belirten  Kanal 56 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Kuzu'da bu durumu göz önünde bulundurarak bu  acilen uygulamadan vazgeçilmesi istedi.

Bölgenin tek kanalı olan Kanal 56 Televizyonu da bu durumdan etkileniyor.Kanal 56 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Kuzu, gerekli önlemler alınmadığı takdirde yakın bir zamanda bütün yerel televizyonların ekranlarını karartmak zorunda kalacaklarını belirtti.

Uydu üzerinden yayın yapan kanalların çok büyük bir maliyeti olduğunu ve herkesin böyle yüklü bir maliyeti üstlenemeyeceğini belirten Kuzu “Son bir yılda ve özellikle son dönemlerde çok sayıda yerel televizyon kanalı ekonomik nedenlerle kapanmak zorunda kaldı.

Yerel kanalların yaşadığı en büyük zorluklardan biriside TÜRKSAT’ın uydu kiralarını dolar üzerinden alması geliyor.Bu uygulama  kanalları çok zorluyor ve adeta ekonomik açıdan bellerini büküyor.

Ülke genelinde dolardan vazgeçilmesi için çalışmalar yapılırken ve  hatta bütün gayri menkul kiralarının dolar yerine TL üzerinden alınması kararı alınırken, TÜRKSAT’ın da bu uygulamadan vazgeçmesi gerekiyor.Maliyetlerin aşırı yükselmesi sonucu bir çok yerel televizyon kanalı kapandı.Bu durumdan dolayı bölgemizde  Kanal 56 Tv dışında yayınlarını sürdürebilen başka kanal kalmadı. 

Bizler memleketimize olan sevgimizden dolayı büyük fedakarlıklara katlanarak yayınlarımızı sürdürüyoruz. Ancak doğal olarak bunu da bir noktaya kadar sürdürebileceğiz. Halkın gözü kulağı olan yerel televizyonların durumlarının gözden geçirilmeli ve desteklenmelidir.

Öncelikle TÜRKSAT ın uydu kirasını dolar üzerinden almaktan vazgeçmesi gerekiyor. Aksi halde bu gün Kanal 56 Televizyonu gibi  büyük zorluklarla yayınlarını sürdüren kanallarda kapanmak zorunda kalacaklardır.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.