Bu haber kez okundu.

Kahvehaneden Kıraathaneye Dönüşüm Eruh'a Uzandı
banner229

Kahvehanelerde kütüphaneler oluşturan Yıldırım Belediyesi, bu projeyi kardeş şehir Eruh'a taşıdı.

Yıldırım'daki kahvehaneleri kıraathaneye dönüştürme projesi kapsamında kütüphane köşeleri oluşturmanın yanı sıra ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'i ilçe sakinleriyle buluşturarak tarihi ve güncel konularda sohbet etme imkanı tanıyan Yıldırım Belediyesi'nin, dönüşüm projesi kültür sanat festivali ile sosyal yaşama renk kattığı kardeş şehir Eruh'a uzandı.

Proje kapsamında oluşturulan kütüphanelerde dünya klasikleri, tarihi ve dini bilgiler içeren kitaplar yer alıyor. Yıldırım Belediyesi'nin Eruh'taki kahvehanelerde başlattığı kültürel dönüşüm hareketine Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç da kütüphane köşelerine kitap yerleştirerek destek verdi.

Yıldırım'da kahvehanelerin gerçek değeri olan kıraathaneye dönüşmesi projesinin Eruh'a yansımasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, "Dostluk köprüsüyle ilçemize kültür sanat çıkarması yaparak uzakları yakın eden kardeş Yıldırım Belediyemiz, 22 Nisan'da başlattığı ve 15 gün süren festival kapsamında 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın yaşamını değiştirdi" dedi.

'BAŞKAN EDEBALİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Projenin ilçede sınırlı olan sosyal yaşamın önemli bir parçası olan kıraathanelerin boş vakit geçirilen mekanlar olarak anılmaktan kurtulmasını sağlayacağını vurgulayan Kaymakam Dayanç, "Güncel konuların konuşulduğu, komşuluk ilişkilerinin güçlendiği, hasbihal edilen ve kitap okunan alanlar haline gelmesi vatandaşlarımız için de önemli bir değişim olacak. Yıldırım Belediyesi tarafından kültür sanat festivali ile başlayan, ardından kahvehanelerin kıraathaneye dönüştürülmesi ile devam eden bu büyük değişim, artık Eruh'un terörle değil, tiyatroyla, gölge ve orta oyunlarıyla, konserlerle ve söyleşilerle anılmasını sağlayacak.

Bin 500 kilometre uzaktan gelerek başta geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımıza unutamayacakları anlar yaşatan ve insanlarımızın yüzünü güldürerek mutluluk getiren Yıldırım Belediyesi çalışanlarına, kültür elçilerine ve desteğini eksik etmeyen değerli Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.