Bu haber kez okundu.

Kahraman Hekim Hasan Yürek
banner229

14 Mart Tıp Bayramı bu yıl korona virüsün gölgesinde kaldı. Bakanlık tedbir amaçlı etkinlik planlamazken, birçok üniversite de tıp fakültesindeki kutlamalarını iptal etti.

Fedakâr sağlık personelinden biri de Siirt Şirvan’da çalışan pratisyen hekim Hasan Yürek. Görev süresince çeşitli etkinliklerle sağlık okur-yazarlığının artmasına katkıda bulunan Yürek, Baykan ilçesinde görev yaptığı sırada okullarındaki çocuklara diş sağlığının önemini anlattı.

Erken yaşta evliliklerin önüne geçmek için kapı kapı dolaşarak çocuk gelinler konusunda bilgi veren Yürek, bir kız çocuğunun “Keşke benim babama da anlatsanız” sözüyle hayatının en zor görevine kalkıştı.

Kahraman Doktor

Söz ve nişanı yapılan kız çocuğunun ailesini ikna etmek için müftü ve imamları yanına alan Doktor Yürek, uzun uğraşlarla aileyi kararından caydırdı. O çocuk şimdi üniversitede öğrenime devam ederken Yürek, kahraman oldu.

Yürek, “Gerçekten okumak isteyen çok kız çocuğu var. Ben bu işin hukuki boyutunun ne olduğunu anlatıyorum özellikle lise öğrencilerine. Çok güzel geri bildirimler aldım. ‘Biz haklarımızın böyle olduğunu bilmiyorduk. Sahipsiz olmadığımızı biliyoruz’ diyorlar” dedi.

Yürek, ayrıca “Yarık dudak yarık damak doğan bir çocuk, sırf kız olduğu için hastaneye bile götürülmemişti. Ailesiyle konuşup ikna ettim. Şu an çok sağlıklı, çok güzel oldu. Bu meslek hayatımın en anlamlı anısı” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.