Bu haber kez okundu.

Kadın Hastalar Meme Kanseri Konusunda Bilgilendirildi
banner229
Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Siirt Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinan Sayır ve cerrahi personeli, hastaneye gelen kadınları meme kanseri konusunda bilgilendirdi.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinan Sayır, Ekim ayının ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı’ olması nedeniyle, kanser türleri arasında ilk sırada yer alan meme kanserinin erken tanı sayesinde yüzde 90'dan fazlasının tedavi edilebildiğini söyledi.
Meme kanserinin dünyada ve ülkemizde kadınlarda en sık görülen hastalık olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinan Sayır, Türkiye'de yılda yaklaşık 15 bin kadına meme kanseri tanısı konduğunu ifade etti.
Meme kanserinde erken tanının tedaviyi kolaylaştırdığını, ekonomik hale getirdiğini ve hayat kurtardığını dile getiren Sayır: “2004 yılından beri kadınların meme kanserinin erken teşhisinin önemini ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla Ekim ayı tüm dünyada ve ülkemizde “meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı” olarak belirlenmiştir. Meme kanseri, kansere bağlı ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alır.
2000’li yıllardan itibaren tüm kanser istatistiklerimizde kadın kanserlerinin %20-25’i meme kanseridir. Erken dönemde tespit edilen meme kanserlerinin yüzde 98 oranında iyileşme şansı var iken ileri evrelerde bu oran %23’lere kadar düşmektedir.
İleri evrelerde hem yaşam süreleri kısıtlı hem de tedavi seçimleri hastalar için yaşam kalitesini düşürecektir. Ülkemizde teşhis edilen meme kanserlerinin yaklaşık yarısı ne yazık ki hala ileri evrelerdedir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.