Bu haber kez okundu.

İz Bırakanlar
banner229
 Fani Dünyada sayısını bilemediğimiz yüzbinlerce insanlar gelir ve göçer. Ama bunların içinde sayısı çok az olan insanlar Dünyada iz bırakır ve unutulmazlar.

          İşte bunlardan biride Kurtalan ilçesi eski Belediye Başkanı rahmetli Mehmet Taşkıran'dır. Diğer adıyla aslan yürekli yiğit. Yaşadığı her yerde Liderlik vasıflarını sergilemiş, özel bir insan olduğunu fark ettirmiştir. Kurtalan Çimento fabrikasının  Kurtalan ilçesi sınırlarında yapılması için büyük bir mücadele sonucu bunu başarmıştır. Eğer bugün Kurtalan Çimento  Kurtalan’da kurulmuşsa ve Kurtalan bir marka olmuşsa bunun tek mimarı Mehmet Taşkırandır. Ankara da mecliste aslanlar gibi verdiği mücadele halen Kurtalanlı vatandaşlar tarafından minnetle anlatılır.

       Belediye Başkanlığı döneminde köy görünümünde olan Kurtalan ilçesine yüzlerce esnafın yararlandığı işyerleri imar etmiş ilk defa Kurtalan istasyon bahçesini korumaya almış. Yüzlerce insana iş imkanı sağlamış Kurtalan içme suyu için yeni kuyular açtırmış, ilçeyi çamurdan kurtarmış.

     Mehmet Taşkıran’ı görüpte tanıyan kime sorarsanız sorun ’ömrümüzde bu kadar cesaretli ve mert insan görmedik’ derler. Belediye Başkanlığından sonra ailece Mersin'e yerleşen Mehmet Taşkıran Mersin'de her hemşerisine  kucak açmış, sahip çıkmış ve büyük bir lider olduğunu ispat etmiş. En son yine bir hemşerisine yardımcı olmak için gittiği Antakya'ya dönüşünde geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmiş, yani son nefesine kadar Kurtalanlılar için mücadele vermiş. Nur içende yatsın,ruhu şad olsun.

Mersin'de yaşayan çocukları Faysal ve Muhteşem Taşkıran babalarına layık bir şekilde hemşerilerine kucak açıp her yönleriyle adeta Aslan yürekli babalarına layık olmaya çalışıyorlar. Senin yürüyüşünü, bakışını ve dik duruşunu çok özledik, başkanım mekanın cennet olsun büyük insan.

 Can EREN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
diyadin ersu 8 yıl önce

yeri nur cennet olsun az bile yazılmış

Avatar
tahir ugurı 8 yıl önce

o gerçek bir liderdi

Avatar
tahir ugurı 8 yıl önce

o gerçek bir liderdi

Avatar
mehmet ersu 8 yıl önce

o fakirin babasıydı

Avatar
musa karataş 8 yıl önce

kurtalana birdaha boyle büyük insan zor gelir yeri nur cenet olsun

Avatar
musa karataş 8 yıl önce

kurtalana birdaha boyle büyük insan zor gelir yeri nur cenet olsun

Avatar
cemal bağrıyanık 8 yıl önce

kurtalan çimentoda binlerce insan sayesinde ekmek yiyor ah nerde böyle bir insan

Avatar
murat er 8 yıl önce

faysal ve muhteşem abiler babalarına layık kişiliğe sahipler tebrikler