Bu haber kez okundu.

İşkur Yetkilileri, İşverenleri Bilgilendirdi
banner229
İş-Kur tarafından, Kültür Merkezi toplantı salonunda ‘İşveren Bilgilendirme Semineri’ gerçekleştirildi.
İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işverenlerle Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına bağlı üyelere işgücü piyasası araştırması, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, iş arayana, iş verene ve engelliye yönelik hizmetler, istihdam teşvikleri, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programı, girişimcilik kursları ve işverenlerin kuruma karşı görevleri hakkında bilgilendirme yaptı.
Yaklaşık 150 işverenin hazır bulunduğu toplantıda, Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, İŞKUR İl Müdürü Ömer Arslan, STSO Meclis Başkan Vekili Metin Arıtürk, Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız ve çok sayıda işveren katıldı.
İŞKUR personelleri tarafından 'İşbaşı Eğitim Programı' ve 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' konuları ağırlıklı olmak üzere işveren ile çalışanlarına maddi ve manevi kolaylıklar sağlayacak İŞKUR programları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. İŞKUR İl Müdürü Ömer Arslan, bilgilendirme toplantısında işbaşı eğitim programı üzerine durdu.
Arslan, “En az 2 sigortalı çalıştıran iş yerlerinde uygulanan ve işverence hiçbir maliyeti olmayan programa 15 yaşını tamamlamış işsizler ve üniversite öğrencileri katılabiliyor"dedi.. İşbaşı eğitim programını İŞKUR tarafından çok önemsediklerinin altını çizen Arslan, “Bunun göstergesi olarak da günlük ödenen 38.48 TL, Ocak ayı itibariyle de 50 TL’ye çıkartılarak net asgari ücret olmuştur. Genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası da İŞKUR tarafından ödenmektedir.
Üniversite öğrencilerinin bulundukları illerde işbaşı eğitim programına katılarak iş deneyimi kazanabilecekler ve bunun karşılığında da ayda bin 300 TL gelir elde edebilecekler”.
İŞKUR İl Müdürü Ömer Arslan, programın ayrıntılarıyla ilgili şu bilgileri verdi: Gençlerimiz hem para kazanacak, hem de bir meslekte deneyim kazanarak mezuniyet sonrasında daha kolay iş bulabilecekler. Programın süresini işveren ve katılımcı belirliyor. İster 3 ay, ister 15 gün, yeter ki gencimiz o işin nasıl yapıldığını bu sürede öğrenebilsin. Program sonunda işbaşı eğitim programına katılı sertifikası veriyoruz.
Bu şekilde mezun olduklarında bu iş tecrübesini de kanıtlamış olacaklar. Bu programı özellikle genç işsizliğinin azaltılması bakımından önemsiyoruz. Ayrıca işverenlerimiz bu programa katılan kişileri istihdam ederlerse de imalat sektöründe 42, diğer sektörlerde ise 30 ay boyunca işveren sigorta primleri ödüyoruz”.
Tehlikeli ve Çok Tehlikeli gruptaki 40 meslekte, 26 Mayıs 2016 tarihi itibariyle 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' olmayan kişiler çalıştırılamayacak, sadece Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilen belgelere sahip olanlar bu mesleklerde çalışabileceklerdir. Bu mesleklerde çalışanların kalfalık belgesi dahil sahip oldukları belgeler 26 Mayıs'tan itibaren geçerliliğini kaybedecektir. Söz konusu belgeyi temin etmek isteyenlerden sınavda başarılı olanların belge masrafları ve sınav ücretleri İŞKUR tarafından ödenecektir" diye konuştu..
İş Kur Müdürü Ömer Arslan'dan sonra İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ali Bozkurt, İş ve Meslek Danışmanı Diyaeetin Kalkan ile İş ve Meslek Danışmanı Celal Dündar da sinevizyon eşliğinde geniş bilgilendirmeler yaptılar.
En son olarakta işkurun programlarına destek veren 15 işverene Vali Yardımcısı Bahadır Yörük tarafından teşekkür belgeleri verildi. Siirt İş-Kur Müdürlüğünün çok başarılı bir çalışma sergilediğini dile getiren Yörük, İş-Kur müdürü ve personellerine teşekkür etti, yeni binalarında daha başarılı hizmetler sunacaklarına inandığının altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.