Bu haber kez okundu.

İŞKUR, İŞVERENLERİN İHTİYAÇLARINI TESPİT EDİYOR!
banner229

İŞKUR Siirt genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinden 163 işyeri ziyaret edilmiş ve bu işyerlerinin %8,6’sından 48 kişilik açık iş talebi alınmıştır. Siirt ilimizde açık iş oranı 0,7 olarak tespit edilmiştir.

En yüksek açık iş oranına sahip sektör %2,2 ile İnsan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri olmuştur. Açık işi en çok olan işyerleri İmalat sektörü ve İdari ve Destek Hizmetleri Faaliyetleri sektörüdür. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Makineci (Dikiş), Garson (Servis Elemanı) Beton Boru Üretim Makinası Operatörü’ dür. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri ‘İletişim ve ifade yeteneği, Sorun Çözme ve İnisiyatif alabilme ve Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi’dir. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok Akraba-eş dost ve İŞKUR aracılığı ile aramaktadır. 

 Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %19,1’inde 154 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Kamyon Şoförü, Kepçe Operatörü ve Makineci(Dikiş) meslekleridir.

Siirt genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 494 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 7,7 oranında artmasını öngörülmektedir. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İnşaat, İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri ve Bilgi ve İletişim’dir. Temizlik Görevlisi, Sıvacı, İnşaat Kalıpçısı ve Kamyon Şoförü mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Beden işçisi(İnşaat),Alçı Sıva Uygulayıcısı, Satış Koordinatörü (İnşaat) ve Satış Danışmanı mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.