Bu haber kez okundu.

İskambo Pekmezi Üretimi Başladı
banner229

Şirvan İlçemize bağlı  Ormanbağı köyünde geleneksel yöntemlerle doğal olarak üretilen ve bölgemizin en değerli pekmezi olan İskambo pekmezinin üretim sezonunu başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ve Şirvan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Esad Keskin, Ormanbağı Köyü üreticilerini ziyaret ederek, fıstık hasadında ve pekmez üretiminde yeni üretim yılının hayırlı ve bereketli geçmesini dilediler.

Aşırı sıcaklardan kaynaklanan verim düşüklüğüne rağmen15 ton İskambo pekmezi verimi beklenmektedir.

Soğuk kış aylarında vücut ısısını korumak amacıyla yoğun bir şekilde tüketilen İskambo pekmezi, toplanan üzümlerin hazırlanan havuzlarda ezdirilerek önce şıra haline getirilmesi daha sonra ateş üzerindeki büyük kazanlarda 12 saat boyunca kaynatılmasıyla hazırlanmaktadır.

 Ülke genelinde haklı bir üne sahip olan İskambo pekmezi Siirt yöresine has, katkısız, doğal, kendine özgü kıvamı ve tadı olan enerji deposu bir şuruptur.

İskambo pekmezinde verim artışı ve Coğrafi İşaret Tescil çalışmaları başlatılmıştır.

Anahtar Kelimeler:
SiirtşirvanIskamboPekmez
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
siirttin sesi 6 yıl önce

bu şehirde şarbon duyumu var yetklilerden acilen aydınlatıcı bir açıklama bekliyoruz.