Bu haber kez okundu.

İşitme Engelliler, Girişimcilik Sertifikalarını Aldı
banner229

İşitme Engelliler, Girişimcilik Sertifikalarını Aldı

Siirt Belediyesi tarafından organize edilen “Engelli Olmak, Girişimci Olmaya Engel Değildir” sloganıyla, işitme engellilere yönelik başlatılan girişimcilik kursu sona erdi.

KOSGEB, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Siirt Belediyesi arasında imzalanan protokol ile 25 İşitme Engelliye girişimcilik belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Siirt Belediyesi konferans salonunda düzenlenen programa Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İş-Kur İl Müdürü Ömer Aslan, KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ve kursiyerler katıldı.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad TAŞKIN yaptığı konuşmada; “Belediyemiz ile İş-kur ve KOSGEB Müdürlüğüyle beraber ilk defa Siirt’te İşitme Engelli kardeşlerimize meslek kazandırma kursu düzenledik. Gerçekleştirmiş olduğumuz kurs neticesinde inanıyorum ki, işitme engelli kardeşlerimiz iş sahibi olacaklar. Çünkü onların kendilerine güvenleri, hayata tutunmaları ve mücadeleleri çok önemli. Bizler sadece onlara aracı olma, onlara destek ve fırsat oluşturmak için çaba göstermiş olduk. Siirt Belediyesi olarak bu tür programları yapmaya devam edeceğiz. Engelliler haftası nedeniyle hayatı, mücadeleyi daha zor koşullarda bize göre güçlü mücadeleyle geçiren kardeşlerimin hayatlarının, bereketli geçmesini diliyorum” dedi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise yaptığı konuşmada; “Engelliler haftası aslında engellilerin problemlerinin ön plana çıkarıldığı ve bunlara da çözüm yollarının arandığı bir haftadır. Bu sertifika törenin Engelliler haftasına denk gelmiş olması da bizim açımızdan mutluluk vericidir. Vali Tutulmaz; İlimiz sosyoekonomik gelişmişlik açısından yetersiz bir konumdadır. İş gücü yeterince iş bulamamakta dolayısıyla işsizliğin en yoğun olduğu illerden bir tanesiyiz. Girişimcilik ruhunu yeterince aktif hale getiremiyoruz. Şimdi bu bizim gelişmemizin önünde bir engel olarak görünüyor. Hepimizin girişimcilik ruhunu ön plana koyarsak önce kendi işimizi kurarız daha sonra da bu işle daha çok kişiye iş verme imkânımız olur. Gelişmiş toplumlarda en önemli ölçülerden biriside engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve toplumun bir parçası olarak onların günlük hayatını devam ettirmeleri ön plana çıkmaktadır. Son yıllarda da bizim ülkemizde engelli kardeşlerimiz toplumun bir parçası haline gelmişlerdir. Ülkemizde engellilerimizin problemleriyle yakından ilgilenmekte onları toplumun saygın birer ferdi olarak devam etmelerini sağlamaktadır. Ancak bu tür girişimcilik kurslarıyla bunun daha fazla artırılarak kendiişlerini kurmalarını, kendilerinin artık toplumun bir parçası haline gelmelerini temin etmemiz gerekiyor. Emeği geçen KOSGEB, İş-kur ve Belediye Başkanımız olmak üzere bütün çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Tutulmaz; İnşallah bu sertifika töreninden sonra hepiniz girişimci olursunuz, ailenize, çevrenize yararlı insanlar olursunuz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İşitme Engelli kursiyerlere, sertifikaları Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad TAŞKIN tarafından verilerek toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.