Bu haber kez okundu.

İŞ VERENE, ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ
banner229

Corona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren iş verenlere çalıştırdıkları elemanlar için aylık 75 TL asgari ücret desteği verilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdülcelil İlbaş yaptığı yazılı açıklamada konu hakkında bilgi verdi.

Asgari Ücret Teşvikinin yol sonuna kadar uygulanacağının vurgulandığı açıklama şöyle “Asgari ücret teşvikinden istifade edilebilecek tüm sigorta kollarına tabi sigortalının  prime esas günlük kazancı 128 TL. Aylık 3.840 TL. altında olacaktır. (Toplu sözleşmesi hükümlerine tabi iş yerlerinde sigortalının Prime Esas Kazanç tutarı günlük 256 TL, aylık 7.680TL. sınır olarak dikkate alınacaktır.)

Asgari Ücret Teşviki 2020 yılı Ocak ve Aralık ayları/dönemi için. Bir önceki yılda karşılık gelen aydaki gün sayısını geçmemek üzere ve  2020 yılında ilk defa kurulan işyerleri için bildirilen toplam gün sayısının günlük 2.50 TL. ile çarpımı sonucu bulunacak tutar kadar uygulanacaktır. (Sigortalı başı aylık 75 TL) 2019 Ocak ila Kasım ayları/dönemi için uzun vadeli sigorta kollarından kuruma bildirilen en az sigortalı sayısının altında bildirim yapılan ayda bu teşvikten istifade edilemeyecektir.

Bu teşvikten yararlanmak için Aylık Prim Hizmet veya Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerini süresinde Kuruma vermek ve Kuruma borcu bulunmamak şarttır. Borcunu yapılandıranlar ise bu teşvikten istifade edebileceklerdir.

Yasal süresi geçirildikten sonra geriye dönük olarak verilen Aylık Prim Hizmet Belgeleri veya Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinde bu teşvik uygulanmaz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.