Bu haber kez okundu.

İŞ-KUR Engelli Projelerine Verdiği Desteği 50 Bin TL'ye Çıkardı
banner229

Siirt İŞ-KUR İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; %40 ve üstü engelli raporu olan işsizler kendi işlerini kurdukları takdirde İŞKUR 50.000 TL geri ödemesiz destek veriyor.

Açıklamada; %40 ve üstü engelli raporu olan işsizler kendi işlerini kurdukları takdirde İŞKUR 50.000 TL geri ödemesiz destek veriyor.

Verilen destek KOSGEB’in verdiği destekten farklı olarak tarım ve hayvancılık projelerini de kapsamaktadır. Engelli işsizler tarım ve hayvancılıkla ilgili iş kurduklarında örneğin (Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, arcılık v.s.) İŞKUR 44.000 TL hibe veriyor.

Bu destekten faydalanabilmek için Girişimcilik Belgesine sahip olmak ve tutarlı bir proje hazırlamak yeterli. Bu proje kendi işinin patronu olmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat Konu ile ilgili bilgi almak isteyenler Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden bilgi alabilirler.

Bu projelerle ilgili son başvuru tarihi 02 Aralık 2017 tarihidir.

Yine aynı kapsamda İş Kur eski hükümlülerde iş kurmaları halinde 26.000 TL hibe desteği verilmektedir.

Çalışma Ve İş Kurumu Siirt İl Müdürlüğü

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.