Bu haber kez okundu.

İnsanlığın Savaşı Yendiği Yer Çanakkale
banner229
 Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Mimarlık Mühendislik Konferans Salonunda “100 Yıllık Bir Destan: Çanakkale” konulu panel düzenlendi.

İl protokolünün ve izleyici kitlesinin yoğun katılımına sahne olan programın moderatörlüğünü Siirt Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr  Şerif  Demir üstlendi. Çanakkale savaşları ile ilgili şiir ve kısa filmlerin gösterimi ile başlayan panele, Gazi Üniversitesinden Doç. Dr. Mehmet Ali Çakmak, Doç. Dr. Bahri Ata, Yrd. Doç. Dr. İsmail Cansız, ve Siirt Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Abdulnasır Yiner panelist olarak katıldı.

Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Abdulnasır Nasır Yiner konuşmasında Çanakkale Cephesinin genel açılış nedenlerine değindikten sonra Siirt ilinin cephede verdiği şehit sayısı ile ilgili detaylara yer verdi.

Doç. Dr. Mehmet Ali Çakmak ise Çanakkale’de Neler Oldu? adlı sunumuyla savaşın takvimine dair kronolojik bir sunum yaptı. Doç. Dr. Bahri Ata’nın Çanakkale Savaşının askeri, siyasi, ekonomik ve sosyo-kültürel sonuçlarına yönelik yaptığı konuşmanın ardından, Yrd. Doç. Dr. İsmail Cansız; Seyit Onbaşı, Lütfi Bey, Kınalı Hasan, Norfolk Taburu, Yahya Çavuş gibi hadiselerin anlatımı ile Çanakkale’nin manevi atmosferini salona yansıttı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu ve Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz tarafından katılımcılara tebrik plaketleri takdim edildi. Programının sona ermesinin ardından Çanakkale Savaşı ile ilgili görsellerin ve savaş materyallerinin bulunduğu sergi alanı gezildi ve akabinde verilen kokteyl ile tören sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.