Bu haber kez okundu.

İnşaat Mühendisliği Öğrencileri Su Arıtma Tesisini Gezdi
banner229

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne Bağlı Su Arıtma Tesisi, Siirt Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerini ağırladı. Su Arıtma Tesislerinde düzenlenen teknik gezide öğrenciler, suyun hangi evrelerden geçerek kullanıma kazandırıldığı konusunda bilgi aldı.

Siirt Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğrencilerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir grup Su Arıtma Tesisini ziyaret ederek suyun arıtılmasından tüketilmesine; kullanılan su kaynaklarından su tasarrufuna kadar birçok konuda bilgilendirildi. Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Aydın Özev, tesisin işleyişi hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Siski Müdürü Aydın Özev ve Su Arıtma Tesisi personelinin rehberliğinde gerçekleştirilen teknik gezide öğrenciler, suyun hangi aşamalardan geçerek musluklarımıza ulaştığı konusunda bilgi sahibi oldular.

Günlük 52 bin metreküp su arıtma kapasitesine sahip Siirt Belediyesi Su Arıtma Tesisi’nde durultucu ve filtre havuzları başında öğrencilere görevliler tarafından su arıtılması işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiği anlatıldı.

Su dezenfektesi ve kalitesi hakkında da bilgilendirilen öğrenciler, merak ettikleri konularda tesis çalışanlarına soru sordular, arıtma işlemini bizzat görerek tecrübe edindiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.