Bu haber kez okundu.

Ilısu Barajı Su Tutmaya Başlayınca Vatandaşlar Tekne Turuna Çıktı
banner229

Siirt'teki Botan Nehri'nde, Akdeniz bölgesinden getirilen teknelerle gezi etkinliği başladı. 
Su seviyesinin Ilısu Barajı nedeniyle yükselen Siirt'teki Botan Nehri'nde tekneyle gezi etkinliğine başlandı. Bir grup işletmeci tarafından Akdeniz bölgesinden getirilen teknelerle Botan Nehri'nde tekneyle gezi keyfi yapılırken, diğer yandan Ilısu Barajı Gölü'nün kenarında kalan köylere ulaşım sağlanıyor. 
'TEKNELER SİİRT'İN TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK'
Tekne işletmecisi Rahmi Olgaç, Botan Nehri'nde gezi turunun yanı sıra 40 dolayında köye ulaşım sağladıklarını söyledi.

Olgaç, karayoluyla ulaşımı zaman alan Belkız Ana Kaplıca Tesisleri'ne teknelerle kısa süre ulaşılacağını ifade ederek, bu gelişmenin Siirt'in turizmine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Olgaç, "Ilısu Barajı'nın su tutmasından hemen arından birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Bizlerde buraya fark katmak için 6 tekne getirdik. Aldığımız izinler doğrultusunda gerek tekne gezintileri ve gerekse de taşımacılık yapıyoruz.

Toplamda 38 köye ulaşım sağlayarak köylülerimizi günü birlik getirip getiriyoruz. Öte yandan Siirtli vatandaşlar şifa bulmak için sürekli terci ettiği Belkız Ana Kaplıcası'na da seferlerimiz başladı. Siirtliler buna büyük ilgi gösteriyor. Aynı zamanda Botan Vadisi'ni de teknelerle geziyoruz" dedi.
Botan Nehri'nin Ilısu Barajı ile birlikte adeta denize dönüştüğünü anlatan Siirtliler, tekne gezi etkinliği kentin turizmine önemli katkılar sağlayacaklarını anlattı. 

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Av.Ekrem Olgaç ve Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Halil Bedük , basın mensupları ile birlikte  Ilısu Baraj gölüne giderek burada kurulması planlanan iskelenin yeri konusunda DSİ yetkililerinden bilgi aldılar ve vatandaşlar tarafından Botan Çayı üzerinde çalıştırılmaya başlanan teknelerde incelemelerde bulundular ve bir tekneye binerek Botan Çayı üzerinde bir tur attılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.