Bu haber kez okundu.

İlimiz En Az Aşı Olan İller Arasında Son Sırada ve En Çok Vaka Artışı İlimizde Yaşanıyor
banner229

Tüm kısıtlamaların kaldırılması Siirt'te yanlış anlaşıldı. Bir çok kişi başta maske takma olmak üzere belirtilen mücadele önlemlerini bir kenara bıraktı. Bu durum Siirt için tekrar bir kapanma ihtimalini doğuruyor. Bu durum ilimize vaka artışının bir önceki verilere göre tam üç kat artmasına neden oldu.

Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hasta sayısının artığı ve iki kliniğin covid hastaları ile dolu olduğu belirtiliyor. Öte yandan pandemi ile mücadelede çok önemli bir yere sahip olan aşılamada da ülkenin en sonuncu ili iliyiz. İlimiz aşı yapılanların oranı ancak %27.6 olarak tespit edildi. Bu oranla Siirt aşılamada 81. sıraya yerleşti.

Konunun uzmanları acil önlem alınmadığı ve artışlar bu şekilde devam ettiği takdirde Siirt için tekrar bir kapanma tehlikesinin ortaya çıkabileceğini belirtiyorlar. Uzmanlar hem yetkililerin ve hemde vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları önlemleri sürdürmeleri ve aşı olmaları gerektiğine vurgu yapıyorlar.

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,Siirt aşılamada 81.sırada yani sonuncu sırada, nedeni mi? Belli.. Yerel il Pandemi kurulunun alacağı birkaç stratejik acil kararla aşılanma oranı 2 katına çıkabilir.. açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
SiirtArtışAŞIVaka
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.