Bu haber kez okundu.

İlbaş, Vatandaşın Tümüne Hizmet Veriyoruz
banner229

 Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdülcelil İlbaş, kurum olarak vatandaşların tamamına yakın bir bölümüne hizmet verdiklerini söyledi.

2015 yılı ilk çeyrek istatistiklerine göre 40.522 aktif kayıtlı çalışan bulunduğunu belirten İlbaş, emekli aylığı alanların sayısının da 16 188 e ulaştığını belirtti.

İl genelinde yaşayan nüfusun  314 153 olduğunu hatırlatan İlbaş “İlimizde 1868 adet iş yeri bulunmaktadır. İl genelinde aktif pasif genel sağlık sigortası kapsamında tescilini yaptığımız kişi sayısı 303 674 tür. Bunlardan 40522 si aktif olarak iş hayatının içerisindedirler. Bunlarında çalıştıkları alanlara baktığımızda 15.558 i  4 /C olarak adlandırdığımız emekli sandığına tabi memur, 5.653 ü 4 / b olarak nitelendirdiğimiz bağkura tabidirler. 4/a olarak adlandırdığımız SSK ya bağlı olarak çalışanlarında sayısı  da 19331 dir. Kurumumuzdan  aylık alanlara baktığımızda ise  emekli sandığına tabi olarak emekli olanların sayısı 4923, bağkura tabi olarak emekli olanların sayısın 3998 ve ssk tabi olarak ta emekli olanların sayısı 7.267 dir.Bu istatistiklerdende anlaşılacağı gibi halkımızın tamamına yakin bir bölümüne kurum olarak hizmet vermekteyiz. ” Dedi.

İlbaş vatandaşları genel sağlık sigortasını yaptırmaya duyarlı olmaya davet etti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtSgkAbdulcelil Ilbaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.