Bu haber kez okundu.

İl Protokolünden Mehmetçiklere Yılbaşı Moral Ziyareti
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Ak Parti Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay, 3’ncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay ve Siirt Ak Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile birlikte, Siirt’in Eruh ve Pervari ilçelerinde konuşlanan askeri ana üs bölgelerinde teröre karşı kahramanca mücadele eden Mehmetçikleri ziyaret ederek, moral verdi, Yeni yıllarını tebrik etti.

Dün Merkeze bağlı Kemerli köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Atik, bugünde beraberindeki heyetle birlikte, Eruh ve Pervari ilçelerinde konuşlanan Bağgöze ana üs bölgesi ile Okçular köyü ana üs bölgelerinde kahramanca görev yapan Mehmetçiklere moral ziyaretinde bulundu.

Ziyaret ettiği askeri üs bölgelerdeki görevli askerlere tatlı ikramında bulunan Vali Atik ve Siirt Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay,  Bağgöze askeri ana üs bölge 2. Motorize Taburu’nda Mehmetçiklerle bir süre sohbet ederek, moral verdi.

Vali Atik ve beraberindeki heyet daha sonra Okçular köyü askeri ana üs bölgesine geçerek, burada Mehmetçiklerle ve Güvenlik Korucuları ile bir araya geldi.

Vali Atik ve beraberindeki heyet Mehmetçiklerle ve güvenlik korucuları ile bir süre sohbet etti. Yeni yıllarını tebrik etti.

Siirt Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay burada yaptığı açıklamada; “2017 yılının son gününü, 2018 yılının da ilk gününü yani yılbaşımızı kahraman Mehmetçiğimizle burada vatan müdafaasını fedakarca yürütmekte olan kahraman askerimizle birlikte kutlamak istedik sayın valimizle. Vatan müdafaasını kahramanca ve büyük bir fedakarlıkla yapan kahraman Mehmetçiklerimizi sayın valimizle, sayın belediye başkanımızla, sayın komutanlarımızla, askerlerimize moral verelim dedik ama daha çok moral bulduk. Gerçekten askerimizin o yüzündeki fedakar vatan sevgisini, vatan aşkını burada beraber yaşıyor olmak bizlere ayrı bir sevinç veriyor. Kahraman askerlerimiz son zamanlarda teröre karşı verdikleri mücadele ile ülkemizdeki huzurun temel aktörleri ve kahramanları herbirisi. Hepsinin alnından öpüyoruz.

Ülkemiz büyük saldırılar altında olduğu herkesin malumu. Başta ülke içerisinde, yıllardır Türkiye’yi meşgul etmeye çalışan güçlerin maşası olan terör örgütünün son zamanlarda birhayli geriletilmiş olduğunu büyük bir sevinçle, gururla izliyoruz. Burada huzurlu olmayınca kalkınmanın da bir anlamı olmuyor.

Türkiye’nin önünü çelme takmak isteyenlerin ilk aklına gelen en ucuz ve en alçak yol terördür. Memleketin evlatlarını, çocuklarını farklı ideolojilerle kandırıp kendi vatanlarına karşı, kendi askerlerine karşı onları düşman haline getiriyorlar ve saldırtıyorlar ve burada bu bölgenin kalkınmasına engel olmaya çalışıyorlar. Asla bunu başaramayacaklardır. Terör örgütünün buralarda terör estirdiği günler geride kalmıştır. Bunu büyük bir sevinç ve gururla tüm vatandaşlarımıza aktarmak istiyoruz. Ülkemizin birliğini ve dirliğini hiç kimse bozamayacaktır.” diye konuştu.

Vali Ali Fuat Atik ise, “Siirt Ak Parti Milletvekillimiz Sayın Yasin Aktay hocamızla birlikte 2017 yılının son saatlerini kahraman Mehmetçiklerimizle birlikte geçirmek için Siirt ilimizde bulunan askeri üs bölgelerimizi birlikte ziyaret ettik. Buradaki evlatlarımızı, milletimizin evlatlarını ziyaret ettik, gözlerinden öptük, yeni yıllarını kutladık. Onlar bizim evladımız, vatanın evlatları. Sayın Milletvekillimiz ve beraberimizdeki heyetle birlikte zor şartlarda görev yapan, vatan, millet ve devlet savunmasında görev yapan kahraman Mehmetçiğimiz, Sayın Milletvekilimizin de ifade ettiği gibi çok önemli başarılara imza attılar. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen hainlere karşı çok net bir cevap verdiler.

Bu ülkeyi, bu devleti hiç kimse bölemeyecek, buna biz karşı çıkacağız. Ben bugün bunu komutanlarımızın ve Mehmetçiğimizin gözünde bu ışığı gördüm. Biz bu vatan evlatlarına ne yapsak azdır. Tüm Mehmetçiklerimizin gözlerinden öpüyorum. Yeni yıllarını kutluyorum.

Son olarak şunu söylemek istiyorum, biz var oldukça Kahraman Mehmetçiklerimiz ve bu Milletin gerçek evlatları var oldukça bu ülkeye kalkan eller kırılacaktır. Ki kırıldı. 2017 yılında bunu gördük. İnşallah 2018 yılında da bir daha bu terör olaylarını yaşamayız. 2018 yılının, ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Vali Atik ve beraberindeki heyet Siirt’te döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.