Bu haber kez okundu.

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu, Vali Atik, Başkanlığında Toplandı
banner229

Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı il genelinde yürütülen çalışmalar ile ilave tedbirlerin görüşüldüğü ‘İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ Vali Ali Fuat Atik başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kanasarı, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı P. Dara Turhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Ömür Emre ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmasında, bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi ile ülkemizde olduğu gibi ilimizde de kararlılıkla mücadeleye devam edildiğini kaydeden Vali Atik, “Siirt il genelinde iyiye doğru gidiyoruz. Bu durumda olmamız bizleri rehavete sürüklememeli.” dedi. 
Vali Atik, Koronavirüs’ten korunmak için bireysel hijyen kuralları, Maske takılması ile sosyal mesafe kuralına özen göstermenin önemine vurgu yaparak, tüm vatandaşların kurallara işaret etti.
GÜRES CADDESİ YAYA TRAFİĞİNE AÇILIYOR
Toplantıda; 22/04/2020 tarih ve 15 sayılı Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile yaya trafiğine kapatılan Güres ve Aydınlar Caddelerinin 14/05/2020 tarihi itibariyle yaya trafiğine açılmasına karar verildi.
MASKE TAKILMASI ZORUNLU
Vatandaşlarımızın sosyal iletişim halinde bulunan alanlara, meydanlara, sokak ve caddelere, işyerlerine maskesiz çıkmalarına izin verilmeyecektir. Çıkanlar hakkında idari yasal işlem yapılacaktır.
İLÇE VE ÇEVRE İLLERE YOLCU TAŞIMA İZNİ
28/03/2020 tarih ve 8 sayılı İl Hıfzıssıhha kurul kararı ile yasaklanan İlçelerden il merkezi, Siirt- Batman/ -Siirt/ Diyarbakır arasında toplu taşıma yapan Minibüslerin, toplu taşıma kapasitesinin %50’si kadar yolcu almak şartıyla tekrar izin verilmiştir.
Toplantı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından, gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.