Bu haber kez okundu.

İl Özel İdaresi Zorkaya Köyüne İskele Yolu Yapıyor
banner229

Türkiye'nin vizyon projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yapılan Ilısu Barajı Hidroelektrik Santrali'nde (HES) tutulan su miktarında artış sürerken, göl havzasında kalan Siirt'teki Botan Çayı'nda su seviyesinin yükselmesiyle tekne turları ve feribot ile araç taşıma seferlerinin başladığını belirten Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat,Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bülbül ve teknik ekip, Zorkaya köyü bölgesinde bulunan iskelede incelemelerde bulundu.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Fuat Atik’in talimatları üzerine Zorkaya köyü içinde geçen ve trafik yönünden tehlike arz eden iskele yolunun İl Özel İdaresi ekipleri tarafından değiştirilme çalışmalarının başlatıldığını açıklayan Genel Sekreter Canpolat; “Sayın Valimiz Ali Fuat Atik’in talimatları üzerine Zorkaya köyü içinden geçen ve trafik akışını olumsuz etkileyen Zorkaya köyü iskelesi yolunun yönünün daha güvenli bir yola dönüştürülmesi için çalışmalar başlatıldı” dedi.

CANPOLAT; ‘HİZMETTE SINIR TANIMIYACAĞIZ’

Ilısu Barajının su tutması ile beraber Botan nehrinin doğa güzelliği ve eşsiz manzarasının gün yüzüne çıktığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Canpolat; “Botan nehri baraj sayesinde kent turizmine büyük katkı sunacaktır.

Nehrimizde tekne turları ve köylere ulaşım sağlayan küçük çaplı feribotlar hizmet vermeye başlamıştır. Teknelerin ve feribotların kalkış yaptığı iskelemizin mevcut yolunun araç sürücülerimize tehlike arz ettiği fark edildi ve Zorkaya köyü içinden geçen iskele yolunun köyün dışında bulunan ana yola bağlanması için kısa bir zamanda çalışma başlattık ve çalışmalarımız tüm hızı ile devam etmektedir.

Bu kapsamda vatandaşlarımıza hizmet konusunda gece gündüz demeden çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni yapılacak olan ve kısa zamanda köylülerimiz hizmetine girecek olan iskele ve platformunun şimdiden hayırlı olmasını dilerim. İl Özel İdaresi olarak hizmette sınır tanımadığımızı bilinmesini isterim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.