Bu haber kez okundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Canpolat; “Heyelan Nedeniyle Patlayan İçme Su Hattına Anında Müdahale Edildi”
banner229

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, 11 köy yerleşim birimini besleyen temiz içme su hattının heyelan ve toprak kaymasından ötürü patladığını ve ekiplerin yoğun uğraşlar sonucu hattın onarıldığını açıkladı.

Ülkemizin şu günlerde koronovirüs salgından ötürü bir hayli zorlu günler geçirdiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat; “Koroavirüs salgınından ötürü Ülke olarak zor günlerden geçmekteyiz. Allah’ın izniyle bu salgını atlatacağımıza inanıyorum.

Bu günlerde temizlik ve hijyenin bir hayli önem arz ettiğini biliyoruz. Bu sebepten ötürü patlayan içme su hattımız önem arz etmekteydi. Aşırı yağışlardan kaynaklı heyelan meydana geldi ve içme su şebekemize zarar verdi.  Borularımız büyük hasar gördü. Gelen ihbarı anında değerlendiren İl Özel İdaresi İçme Su Arıza Ekiplerimiz müdahale ederek arızayı aynı gün içerisinde gidermişlerdir” dedi.

İlimiz Eruh İlçesine bağlı Zarova grup içme su hattının yaklaşık 11 köye içme su verdiğini açıklayan Canpolat; “Meydana gelen heyelandan ötürü köylerimiz belirli bir süre zarfı içerisinde susuz kalmışlardır.  Temizliğin ve hijyenin önemli olduğu dikkate aldık ve ekiplerimiz burada yoğun bir mesai harcayarak onarımı tamamladılar. Şuan köylerimizin su sıkıntısı bulunmamaktadır. Grup içme su hattında özverili bir çalışma sergileyen İçme Su Arıza ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan meydana gelen heyelan nedeniyle bazı köy yollarının zarar gördüğünü ve bu yollarında heyelandan temizlenerek tekrar trafiğe açıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Canpolat; “Aşırı yağışlardan kaynaklı köy yollarımızda heyelanlar meydana geldi. Allah’a şükür can ve mal kaybı yaşanmaması sevindirici, yollarımız iş makinelerimiz vasıtasıyla temizlenerek tekrar ulaşıma açıldı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.