Bu haber kez okundu.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Atik, Başkanlığında Yapıldı
banner229

Siirt’te 2017 yılının üçüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ali Fuat ATİK’in başkanlığında, Valilik Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Vali Atik’in başkanlık ettiği ilk koordinasyon kurulu toplantısı olma özelliğini taşıyan toplantının açılış konuşmasında il genelinde yürütülen yatırımlar hakkında genel bilgiler aktardı.

Vali Atik “İlimiz genelinde 2017 Temmuz ayı itibariyle 276 proje üzerinde çalışmaların yapıldığını, projelere ayrılan ödenek miktarı 377 Milyon 468 Bin TL olup, 95 Milyon 296 Bin TL harcama yapılmıştır. Projelerin nakdi gerçekleşmeleri %25, fiziki gerçekleşmesi ise % 37 olmuştur. 276 projeden 49’u tamamlanmış, 112’si devam etmekte, 42’si ihale aşamasında ve 73 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamamıştır.” dedi.

Vali ATİK, ’ilimizde yatırımların gerçekleşme seviyeleri istenilen düzeyde olmadığını belirterek, Temmuz ayına gelinmesine rağmen yatırımların % 50 nin üzerinde olması gereken nakdi ve fiziki gerçekleşme oranlarının bunun çok altında olduğunu belirterek, Siirt’te yatırımların doğru gitmediğini’ söyledi.

Siirt’te göreve başladığı günden bu yana, her gittiği yerde ulaşım konusunda vatandaşların sitemleri ile karşılaştığını ifade eden Vali Atik, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü yetkililerine çalışmaların aksatılmadan ve sürüncemede bırakılmadan yürütülmesini istedi.

Eruh yoluna 1985 yılında başlandığını belirten Vali Atik, bu yolun tamamlanması için gereken her türlü gayretin harcanmasını istedi ve bütün yatırımların takipçisi olarak Siirt’in hakkının yedirilmeyeceğini ifade etti.

Daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali ATİK, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi.

Toplantıya; Kaymakamlar, Belediye Başkanları, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının bölge müdürleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemil 7 yıl önce

Pazartesi günü göreve başlayan tarım İl Müdürü izzet murat siirt tarımı ile ilgili tarım projelerinin katkisindan dolayi başarılar dileriz.