Bu haber kez okundu.

İl Koordinasyon 2. Dönem Toplantısı Yapıldı
banner229

Siirt İl Koordinasyon Kurulu’nun 2017 yılının ikinci toplantısı, Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, 2017 yılı 2. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada,  Siirt ili genelindeki yatırımların son durumları hakkında bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz, il genelinde takibi yapılan projelerden 16’sının tamamlandığını, 87 projenin devam ettiğini, 30 Projenin ihale aşamasında bulunduğunu, 70 projeye de çeşitli nedenlerle başlanamadığını söyledi.

2017 yılında yatırımlara ayrılan ödenek miktarının 302 Milyon 708 bin TL olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz, ilk dört aylık dilimde 31 Milyon 684 bin TL harcama yapıldığını, projelerin nakdi gerçekleşmeleri %10, fiziki gerçekleşmeleri ise % 26 olduğunu kaydetti.

Kurumlar arası iletişim ve koordinasyonun sağlanmasının önemine vurgu yapan Vali Tutulmaz, ilimizde önemli yatırımları bulunan başta Karayolları Bölge Müdürlüğü olmak üzere diğer tüm yatırımcı kurumlar tarafından yürütülen projelerde yaşanan aksaklıklara değinerek, sorunların hızlı ve etkin bir şekilde giderilmesini istedi.

Daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali Mustafa Tutulmaz, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Siirt Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendiren Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın da belediyeye ödenen bütçeleri ve çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Taşkın, şöyle konuştu: "Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından daha önceden hizmet götürülemeyen yerlere belediye devraldıktan itibaren hızlı bir şekilde hizmet götürülmeye başlandı. Afet Evleri, 99 Evler, eski otogar arkası, Keşkol, Yeni TOKİ konutları, Halenze'de ve benzeri yerlerde sağlıklı temizlik işleri yürütülmüyordu. Apartman boşluklarında, şehrin birçok noktalarında çok ciddi artık ve hafriyatlar bulunmaktaydı.

Toplamda 650 kamyon ile 5 ayda şehir içinden temizlendi. 250 adet çöp konteyneri yenilendi."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.