Bu haber kez okundu.

İl Genel Meclisi Toplanıyor
banner229

İl Genel Meclisinin Temmuz 2018 ayı olağan toplantısı 02 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat 11.00’de İl Özel İdaresi hizmet binasında yer alan Meclis Toplantı Salonunda yapılacak.

İl Genel Meclisi toplantıda;

1- İl Özel İdaresinin 2019 Mali Yılı Yatırım Program Taslakları; İhtisas Komisyonlarına havale edilmişti. Konunun görüşülmesi ve kararlaştırılması.

2- İlimiz Merkez Yağmurtepe Köyü sınırlarında yer alan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 33 nolu parsel üzerinde; İl Özel İdaresi tarafından planlanan sosyal Altyapı (Spor ve Oyun Alanı) Projesine ilişkin NİP:33217 Pin Numaralı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile PİN: 33218 Pin numaralı Uygulama İmar Planının onaylanması konusu, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmişti. Konunun görüşülmesi ve kararlaştırılması.

3- Mülkiyeti İl Özel İdaresi adına kayıtlı İlimiz Merkez Yeni Mahalle Cezaevi Caddesinde bulunan ve tapunun ada no:453, Parsel no:73'te kayıtlı 4.377,02 m2 yüzölçümlü taşınmazın irtifa hakkı sahibi AKKOYUNLAR Otom. İletişim Tek. San. ve Dış Ticaret Ltd. Şti.ne verilen 25 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkının 49 yıla çıkarılması ile ilgili talep İl Genel Meclisinin 01.06.2018 tarih ve 41 sayılı kararıyla oybirliğiyle reddine karar verilmişti.

İlimizin mevcut şartları nedeniyle yatırımların eksik olduğu, konuya ilişkin yatırımın işsizlik sorununa fayda sağlayacağı, yatırımların teşvik edilmesi gerektiği değerlendirildiğinden; Söz konusu karar; 5302 Sayılı Yasanın 15. Maddesi gereğince yeniden görüşülmek üzere Valilik Makamınca iade edilmiştir. Konunun görüşülmesi ve kararlaştırılması.

4- İlimiz Kurtalan İlçesine bağlı Bölüktepe Köyünde yapılması planlanan okul binası için uygun hazine arazisi bulunmadığından, uygun arazi olarak mülkiyeti Haşan POLAT'a ait olan 562 nolu parselde bulunan 6.250,00 M2'lik taşınmazın; 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 8. maddesi ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/f maddesi gereğince satın alınması yoluyla kamulaştırılması konusunun görüşülmesi ve gelecek toplantı Saatinin tespiti ve kapanış.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.