Bu haber kez okundu.

İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz Muhtarlarla Bir Araya Geldi
banner229

Mahalle muhtarlarından emniyete tam not. Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen mahalle muhtarları toplantısında uyuşturucu ve asayiş konuları ele alındı.

Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda görüşlerini açıklayan mahalle muhtarları, Emniyet Müdürlüğünün yeni dönemde yaptıkları çalışmaları takdirle karşıladıklarını ve bu çalışmalar sayesinde yaşanan sorunların en kısa zamanda giderileceğine inandıklarını belirttiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz, çalışmaları başta muhtarlar ve basın mensupları olmak üzere toplumun tüm kesimleri ile işbirliği içerisinde yürüteceklerini belirtti.

Uyuşturucu kullanımı ve ticareti ile ilgili olarak yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiklerini belirten Yılmaz“ Bu konuda muhtarlarımıza büyük işler düşüyor. Vatandaşın kapısını ilk siz çalacaksınız. Onlara ilk siz ulaşın. Gerekiyorsa bizlerde geleceğiz, birlikte kapı kapı dolaşacağız. Öncelikle bağımlıların tedavisini sağlayacağız. Geçen haftalarda iki gencimiz bize başvurdu. Hatta bir tanesini bir muhtarımız getirdi. Bunların tedavisine başladık.Bize ben bağımlılıktan kurtulmak istiyorum diye gelen hakkında hiçbir işlem yapmıyoruz ve tedavisini sağlıyoruz.

Bu konuda Yeşilay ve Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içerisindeyiz. Yeşilayın bir merkezi kuruldu. Sayın Valimizde bu konuda çok ilgili. Ayakta tedavi çalışmalarına burada da başlayacağız. Gönüllü olan herkesin tedavisini sağlayacağız. Uyuşturucu sorunu bütün dünyanın sorunu. Mahallede sizler kim uyuşturucu kullanıyor. Bunu  biliyorsunuz. Bizimle paylaşın.“ dedi.

Okulların açılacağını hatırlatan Emniyet Müdürü Yılmaz bu konuda gerekli her önlemin alındığını belirtti. Yılmaz şöyle dedi “ Okullar konusunda gerekli her türlü tedbir alınmış durumda. Her okula personel görevlendirdik. Hatta  ben dahil her okulu bir müdür yardımcısı bir okuldan sorumlu olacak.” Yılmaz okulların mobese sistemi benzeri bir sistemle gözetlenerek öğrencilerin uyuşturucu ve benzeri kötülüklerden korumaya yönelik bir çalışma için inceleme ve araştırma içerisinde olduklarını sözlerine ekledi. Asayiş konusuna değinen Yılmaz, il genelinde nitelikli hırsızlıkların olmadığını belirtti.

Yılmaz  “İlimizde kasa hırsızlıkları ve benzeri nitelikli hırsızlıklar meydana gelmiyor. Daha çok kablo, klima motoru ve benzeri küçük hırsızlık olayları meydana geliyor. Bunlar  uyuşturucu parası bulmaya yönelik hırsızlıklardır. Bunların çaldıkları malları satın alanlara yönelik bir çalışmada yapıyoruz. Hatta bunlardan iki tanesi hakkında işlem yaptık. Hurdacılık yapan 14 esnafımızın işyerlerine kamera taktırdık.“dedi.

Daha sonra söz alan muhtarlar mahallede yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi verdiler.

Muhtarlar son dönemlerde yürütülen çalışmalara ve başta İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz olmak üzere polislerin her mahallede dolaşmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek bu durumun vatandaşı da cesaretlendirdiğini ifade ettiler.

Muhtarların ortak sorun olarak dile getirdikleri tek sorun uyuşturucu oldu. Bazı muhtarlar fuhuş  konusuna değindiler. Toplantının sonuna bir açıklama yapan Emniyet Müdürü Yılmaz bu tür toplantıların önümüzdeki günlerde de düzenleneceğini belirterek “Sizlerle sık sık bir araya geleceğiz. Hırsızlığada fuhuşada yol açan uyuşturucu,  hırsızlık ve rüşvet olayları ile mücadele edeceğiz.

Uyuşturucu konusunda 0505 318 56 56 nolu watsap hattımız var.Gördüklerini buraya bildirebilirsiniz. Ayrıca gençlerin oynayacağı mahalleler arası futbol turnuvası düzenlemeyi planlıyoruz.” Toplantı çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Toplantıya muhtarların yanı sıra emniyet üst düzey yöneticileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.