Bu haber kez okundu.

İhtiyaç Sahiplerine Evde Nakdi Destek Ödemesi Başladı
banner229

Siirt’te, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında, ihtiyaç sahiplerine biner lira nakdi destek ödemeleri başladı.

Nakdi ödemeler, Siirt Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, bekçiler, PTT dağıtıcıları, kolluk kuvvetleri mutemetlerince ihtiyaç sahiplerinin önceden belirlenen adreslerinde yapılıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahibi ailelere verilen 1000'er liralık yardımlar, Siirt'te jandarma, polis ve bekçiler tarafından ailelere evlerinde teslim ediliyor.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Merkez ve ilçelere bağlı köylerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödemelerini evlerinde yaparken, ilginç diyaloglar da yaşanıyor.

Kürtçe dua ederek, memnuniyetini dile getiren yaşlı bir yaşlı bir teyzemiz “ Allah devletimizi kadim etsin, Allah devletimizi beladan uzak tutsun. Allah sizlerden razı olsun” diyerek, jandarma ekiplerine teşekkürlerini ifade etti.

Öte yandan kent merkezinde Bekçiler ve PTT dağıtıcıları da ihtiyaç sahibi ailelere ödemelerini konutlarında yapmaya devan ediyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kamu bankaları, ATM'ler, PTT Şubesi önlerinde yoğunluk oluşmaması için 6 bin 631 aileye ödemeleri evlerinde yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.