Bu haber kez okundu.

İftar Sofralarının Vazgeçilmezi Çigköfte İçin Kuyruk
banner229

Siirt'te, Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan çiğköfte için lokanta ve dükkanların önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Siirtliler, iftarda çiğköfte yemek için kuyrukta bekliyor. İl merkezinde yaklaşık 30 yıldan beri çiğköftecilik yapan Adnan Tren yeğeni Enis Tren, Ramazan ayı ile birlikte Siirtliler'e iftarlık çiğköfte yetiştirmeye çalışıyor.

Atatürk Bulvarı Seydan Pasajı'nda açtıkları 20 metrekarelik işyerinde, Siirtliler'e iftarlık çiğköfte yoğuran amca ve yeğen, siparişlere yetişmekte zorlanıyor. Ramazan öncesi işyerinde günde 20 ila 30 kilo çiğköfte sattıklarını belirten Adnan Tren, "1990 yılından beri ailem Siirt'te bu işi yapıyorum. Babadan kalma mesleğimi ben de abimden öğrendim ve yeğenim Enis'e öğrettim. Şuan ikimiz burayı işletiyoruz ve yoğun ilgiden ötürü memnunuz.

Günde 200 kiloya yakın çiğköfte yoğuruyoruz. Satışa sunduğumuz sırada sırada kuyruk oluşmaya başlıyor ancak özellikle iftara 3 veya 2 saat kuyruklar dahada uzuyor. Yaptığımız yaklaşık 200 kilo zaman zaman yetmiyor ve birçok vatandaş çiğköfte alamdan iş yerimizden ayrılıyor.

Bizim iş yerimizde toplam 10 kişi çalışıyoruz. Çiğköfte alamaya gelenlerin birçoğu kadın müşterimizdir. Bir porsiyon çiğköfte 5 TL'den başlıyor ve genelde bu fiyatta satıyoruz ancak, isteyene kilo olarak da satıyoruz" dedi.

Adnan Tren, "Bir gün önceden sipariş veren var, bir ay boyunca çiğköfte almak isteyen Siirtli hemşerilerimiz de var. Çiğköfte için günde 35-40 kilo bulgur, 35 kilo yeşil soğan, 240 demet marul, 120 demet maydanoz, 80 kiloya yakın limon tüketiyoruz. Bunları paket yapılan çiğköftelerin üzerine koyarak müşteriye sunuyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.