Bu haber kez okundu.

İdil  Belediyesi ve Belediye İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner229

Şırnak ilimize bağlı İdil Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine; Şırnak ilimize bağlı İdil Kaymakamı/ Belediye Başkan Vekili Zafer Sağ ile Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, Şube yönetim kurulu üyesi Nuri Batur ve  İdil Ltd. Şti. Müdürü Şükrü Akdeniz katıldı.

İdil Belediye hizmet binasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan İdil Kaymakamı/ Belediye Başkan Vekili Zafer Sağ, sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay: “Bu sözleşmenin İdil Belediyesi’ne ve çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek, toplu iş sözleşmesinde sendikaya emeğe ve emekçiye olan bakışından dolayı; İdil Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Zafer Sağ’a teşekkür etti.

İdil Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Zafer Sağ ile Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay birbirlerini tebrik ederek, toplu iş sözleşme metnini imzaladılar.

İMZALANAN SÖZLEŞMEYE GÖRE;

Sözleşme süresi 3. yıl

1.    Yıl  01.07.2020    işçi yevmiyelerine, sosyal haklarına ve tüm parasal maddelere %10 oranında zam yapıldı.

2.    Yıl  01.07.2021   işçi yevmiyelerine, sosyal haklarına ve tüm parasal maddelere %11 oranında zam yapıldı.

3.    Yıl işçi 01.07.2022  yevmiyelerine, sosyal haklarına ve tüm parasal maddelere %12 oranında zam yapıldı.

 Aile yardımı 450 TL 52 günlük devlet ikramiyesi ve Şirket işçisi maaşları 4500 ile 6000 lira arasında olacaktır.

Tüm yevmiyeler sosyal haklara, ikramiyelere ve mesailere ilave edilip ödenecektir.

Toplu iş sözleşme süresinde En düşük yevmiye 150 TL en yüksek 200 TL’yi bulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nuri 4 yıl önce

Hayırlı olsun
bölgede şirket işçilerine yapılan en ciddi sözleşmedir. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ayrıca habere gösterdiğiniz ilgiden dolayı medyasiirt.com ve Ömer Özer beye teşekkür ederim.